Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou

Recept Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou

Pridal: Jaja79, 6.2.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Recept Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládouRecept Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Extra jemné, lahodné a ešte k tomu aj krásne vyzerajúce croissanty posypané práškovým cukrom. Svetlé a tmavé cesto striedavo preložené a naplnené domácou nutelou. Môžete naplniť čímkoľvek, my sme si doma priali domáci nutelu, tak bola domáca nutela. Mne by sa tam skôr hodila marmeláda, ale sto ľudí, sto chutí. Autor: jaja79

FOTKA OD VÁS
Recept Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládouRecept Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou

Pridal: Jaja79, 6.2.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Pečivo

SUROVINY

Cesto:

700 ghladká múka
1 ksvajce
20 gčerstvé droždie
250 mlmlieko
4 lyžiceolej
180 gbiely jogurt
2 lyžicekryštálový cukor
1/2 lyžičkysoľ
2 lyžicekakao
1 kscitrónová kôra

Ďalej budeme potrebovať:

200 gmaslo
na plnenienutella

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V menšej miske zmiešame čerstvé droždie, 1 lyžičku cukru, 1 lyžicu múky a 100 ml teplého mlieka. Necháme vzísť kvások.
  2. Zvyšné mlieko, jogurt a ostatné suroviny zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej časti pridáme kakao a znova premiesime. Zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Vykysnuté svetlé aj tmavé cesto rozdelíme na 6 guličiek a necháme 10 minút odstáť. Každú guličku rozvaľkáme na kruh. 3 pláty bieleho cesta a 3 pláty tmavého cesta uložíme na seba. Medzi každú časť natrieme maslo a rozvaľkáme tenký kruh, ktorý nožom rozkrájame na trojuholníky. Na širšiu časť položíme kocku čokolády alebo nutelu a zrolujeme.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť