NajRecept.sk Dezerty Múčniky Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou
Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou
Recept Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou
Jaja79    ·   6.2.2021

Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou

Extra jemné, lahodné a ešte k tomu aj krásne vyzerajúce croissanty posypané práškovým cukrom. Svetlé a tmavé cesto striedavo preložené a naplnené domácou nutelou. Môžete naplniť čímkoľvek, my sme si doma priali domáci nutelu, tak bola domáca nutela. Mne by sa tam skôr hodila marmeláda, ale sto ľudí, sto chutí. Autor: jaja79

Suroviny

Cesto:

700 g
hladká múka
1 ks
vajce
20 g
čerstvé droždie
250 ml
mlieko
4 lyžice
olej
180 g
biely jogurt
2 lyžice
kryštálový cukor
1/2 lyžičky
soľ
2 lyžice
kakao
1 ks
citrónová kôra

Ďalej budeme potrebovať:

200 g
maslo
na plnenie
nutella
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V menšej miske zmiešame čerstvé droždie, 1 lyžičku cukru, 1 lyžicu múky a 100 ml teplého mlieka. Necháme vzísť kvások.
  2. Zvyšné mlieko, jogurt a ostatné suroviny zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej časti pridáme kakao a znova premiesime. Zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Vykysnuté svetlé aj tmavé cesto rozdelíme na 6 guličiek a necháme 10 minút odstáť. Každú guličku rozvaľkáme na kruh. 3 pláty bieleho cesta a 3 pláty tmavého cesta uložíme na seba. Medzi každú časť natrieme maslo a rozvaľkáme tenký kruh, ktorý nožom rozkrájame na trojuholníky. Na širšiu časť položíme kocku čokolády alebo nutelu a zrolujeme.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár