Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou
Extra jemné, lahodné a ešte k tomu aj krásne vyzerajúce croissanty posypané práškovým cukrom. Svetlé a tmavé cesto striedavo preložené a naplnené domácou nutelou. Môžete naplniť čímkoľvek, my sme si doma priali domáci nutelu, tak bola domáca nutela. Mne by sa tam skôr hodila marmeláda, ale sto ľudí, sto chutí. Autor: jaja79
SUROVINY
Cesto:
700 ghladká múka
1 ksvajce
20 gčerstvé droždie
250 mlmlieko
4 lyžiceolej
180 gbiely jogurt
2 lyžicekryštálový cukor
1/2 lyžičkysoľ
2 lyžicekakao
1 kscitrónová kôra
Ďalej budeme potrebovať:
200 gmaslo
na plnenienutella
- V menšej miske zmiešame čerstvé droždie, 1 lyžičku cukru, 1 lyžicu múky a 100 ml teplého mlieka. Necháme vzísť kvások.
- Vykysnuté svetlé aj tmavé cesto rozdelíme na 6 guličiek a necháme 10 minút odstáť. Každú guličku rozvaľkáme na kruh. 3 pláty bieleho cesta a 3 pláty tmavého cesta uložíme na seba. Medzi každú časť natrieme maslo a rozvaľkáme tenký kruh, ktorý nožom rozkrájame na trojuholníky. Na širšiu časť položíme kocku čokolády alebo nutelu a zrolujeme.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Extra jemné, lahodné croissanty s čokoládou.
KOMENTÁRE K RECEPTU