Extra čokoládový koláčik

Recept Extra čokoládový koláčik

Pridal: Triniti, 28.1.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická kombinácia tých najlepších chutí. Krém z kondenzovaného mlieka, masla a kakaa. Cesto jemné ako pavučinka a vrch posypaný kvalitnou horkou čokoládou, z ktorej sme nastrúhali jemné hoblinky. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 28.1.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
200 gkryštálový cukor
200 gpolohrubá múka
1/2 lyžičkyjedlá sóda
3 lyžicekakao

Krém:

1 plechovkakondenzované mlieko
180 gmaslo
2 lyžice (vrchovaté lyžice)kakao

Ďalej:

domáce marmeláda
čokoládová poleva
čokoláda na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny, postupne pridáme polohrubú múku zmiešanú s jedlou sódou, kakaom a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme do tukom vymastenej a vysypanej formy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke a následne ho prekrojíme na 3 pláty.
  3. Maslo vyšľaháme do peny, postupne pridáme kakao a kondenzované mlieko. Takto pripravený krém dáme do chladničky stuhnúť (nie nadlho, aby sme ho vedeli rozotrieť na pláty, ale zároveň aby sa neroztekal).
  4. Plát cesta potrieme domácim džemom, natrieme krém, položíme plát, znovu natrieme džem, potom krém, položíme plát cesta a na vrch nalejeme čokoládovú polevu. Vrch ešte ozdobíme hoblinami čokolády.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
15.2.2020, Pusky odpovedať00

Tento recept je pěkně blbý,těsto tvrdé jako kámen,krém tekutý nedal se ani natírat

21.2.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

ale jde to, i já jsem zkoušela a krásně se vydařil :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť