NajRecept.sk Dezerty Múčniky Extra čokoládový koláčik
Extra čokoládový koláčik
Recept Extra čokoládový koláčik
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   28.1.2021

Extra čokoládový koláčik

Fantastická kombinácia tých najlepších chutí. Krém z kondenzovaného mlieka, masla a kakaa. Cesto jemné ako pavučinka a vrch posypaný kvalitnou horkou čokoládou, z ktorej sme nastrúhali jemné hoblinky. Autor: Triniti

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
1/2 lyžičky
jedlá sóda
3 lyžice
kakao

Krém:

1 plechovka
kondenzované mlieko
180 g
maslo
2 lyžice (vrchovaté lyžice)
kakao

Ďalej:

domáce marmeláda
čokoládová poleva
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny, postupne pridáme polohrubú múku zmiešanú s jedlou sódou, kakaom a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme do tukom vymastenej a vysypanej formy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu. Upečené cesto necháme vychladnúť na mriežke a následne ho prekrojíme na 3 pláty.
  3. Maslo vyšľaháme do peny, postupne pridáme kakao a kondenzované mlieko. Takto pripravený krém dáme do chladničky stuhnúť (nie nadlho, aby sme ho vedeli rozotrieť na pláty, ale zároveň aby sa neroztekal).
  4. Plát cesta potrieme domácim džemom, natrieme krém, položíme plát, znovu natrieme džem, potom krém, položíme plát cesta a na vrch nalejeme čokoládovú polevu. Vrch ešte ozdobíme hoblinami čokolády.
Komentáre k receptu
Pusky    ·   15.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

Tento recept je pěkně blbý,těsto tvrdé jako kámen,krém tekutý nedal se ani natírat

NejLucka NejLucka    ·   21.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

ale jde to, i já jsem zkoušela a krásně se vydařil :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár