Extra čokoládová roláda s jahodovým prekvapením
Extra čokoládová roláda s jahodovým prekvapením vnútri. Autor: Jaja79
Pridal: Jaja79, 27.5.2021
Kategorie: Sladké rolády, Rolády, Dezerty, Múčniky, Jahody, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
5 ksvajce
150 ghnedý cukor
35 gkakao
10 ghladká múka
štipkasoľ
Krém:
200 mlsmotana na šľahanie
140 ghorká čokoláda 70%
3 lyžicedžem
čerstvé jahody
Glazúra:
60 ghorká čokoláda
trochuolej
čoko ryža
- Najskôr začneme s prípravou krému. Smotanu ohrejeme a rozpustíme v nej na kúsky nalámanú čokoládu. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky najmenej na 3 hodiny.
- Do misky preosejeme kakao s múkou a pridáme štipku soli. Premiešame. Žĺtky vyšľaháme s 2/3 cukru do tuhej peny, v druhej miske vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom do tuhej peny. K žĺtkom pridáme sypkú zmes múky, kakaa a soli a premiešame. Nakoniec zľahka vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
- Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov 5-7 minút. Cesto na plechu rozotrieme na tenkú vrstvu. Nepečieme príliš dlho, aby sme cesto nevysušili. Upečené cesto vyberieme z rúry a zrolujeme ešte horúce s navlhčenou utierkou. Necháme úplne vychladnúť.
- Čokoládovú smotanu po minimálne troch hodinách vyberieme z chladničky a mixérom vyšľaháme na hladký krém.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Extra čokoládová roláda s jahodovým překvapením.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ekstra czekoladowa rolada z truskawkową niespodzianką.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Epres-csokis tekercs.
KOMENTÁRE K RECEPTU