Expresný jablkový koláčik s pudingom

Recept Expresný jablkový koláčik s pudingom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jablková sezóna je v plnom prúde. Ak máte veľa jabĺk, odporúčame Vám vyskúšať tento skvelý a jednoduchý koláčik. A ak veľa jabĺk nemáte, tak si určite pár kúpte a pripravte si len z polovice dávky tento svieži koláčik, ktorý si obľúbite. Ja ho radím medzi naše obľúbené a v lete je veľmi často na stole. Nie je presladený a neobsahuje žiadny maslový krém, takže aj vydrží dlhšie, teda, kým ho nespapáte. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:
150 gpolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
65 gkryštálový cukor
1 ksvajce
65 gmaslo
Plnka:
2 bal.vanilkový puding
6 lyžíckryštálový cukor
6 ksjablko
500 mljablkový džús
500 mlsmotana na šľahanie
1 bal.smetafix
2 bal.vanilkový cukor
na posypaniekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Preosiatu múku a prášok do pečiva zmiešame v miske, pridáme kryštálový cukor, vajíčko a maslo. Spracujeme do vláčneho cesta, ktoré rukami natlačíme na dno plechu o rozmere 40 x 23 cm, ktorý sme vymastili tukom alebo vystlali papierom na pečenie. Vidličkou popicháme.
  2. Do jablčného džúsu pridáme pudingové prášky, kryštálový cukor a dáme variť na mierny oheň - pripravíme hustý puding. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ich do uvareného hustého pudingu. Premiešame a hmotu navrstvíme na cesto.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 30 minút.
  4. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku so smetafixom a vanilkovým cukrom. Vrch posypeme kakaom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť