Exkluzívny dezert takmer bez práce - trdelník na plechu

Recept Exkluzívny dezert takmer bez práce - trdelník na plechu

Pridal: Mineralka, 25.6.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Cestá, Buchty, Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak sa Vám nechce robiť klasické trdelníky, ktoré sa natáčajú na špeciálne valčeky, tak odporúčam vyskúšať tento recept. Všetko naložiť na plech a máte hotovo. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 25.6.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Cestá, Buchty, Sladké jedlá

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

400 gpolohrubá múka
250 mlmlieko
3 lyžicerozpustené maslo
8 lyžíckryštálový cukor
42 gdroždie
2 ksžĺtok
štipkasoľ
na potretiebielok
na posypanienasekané orechy
na posypanieškoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vypracujeme klasické kysnuté cesto a necháme v miske kysnúť asi jednu hodinu.
  2. Vykysnuté prehodíme na olejom vymastený plech a rukou naťahujeme po celej ploche plechu. Potrieme bielkom a posypeme orechmi so škoricou.
  3. Necháme ešte kysnúť asi 20 minút. Pečieme na 180 stupňov po dobu 20 minút - sledujeme, aby sa oriešky nepripálili.
  4. Upečený trdelník posypeme práškovým cukrom a krájame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť