NajRecept.sk Dezerty Koláče Dvojitý monte rez s lahodnou mliečnou čokoládou
Dvojitý monte rez s lahodnou mliečnou čokoládou
Recept Dvojitý monte rez s lahodnou mliečnou čokoládou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   10.6.2021

Dvojitý monte rez s lahodnou mliečnou čokoládou

Určite poznáte monte rezy, ktoré pred pár rokmi boli hitom internetového pečenia. Ja som skúsila nový, zahraničný recept, ktorý som prepracovala do mojej dokonalosti a bol z toho naozaj skvelý, sladký dezert pre deti. Autor: Lacusin

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

6 ks
vajce
6 lyžíc
kryštálový cukor
6 lyžíc
hladká múka
1 ks
prášok do pečiva
4 lyžice
kakao
6 lyžíc
teplá voda

Krém:

1 l
mlieko
100 g
škrob
60 g
kryštálový cukor
100 g
biela čokoláda
200 g
maslo

Poleva:

200 g
mliečna čokoláda
5 lyžíc
mlieko
150 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme vodu a krátko zašľaháme. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
  2. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 180 ° C cca 10 minút. Prepečenie vyskúšame špajdlou.
  3. Na krém zmiešame 200 ml mlieka, škrob a cukor. 800 ml mlieka dáme variť. Vmiešame mlieko so škrobom a cukrom a varíme do zhustnutia. Potom pridáme bielu čokoládu.
  4. Maslo vyšľaháme a postupne pridávame vychladenú zmes s bielou čokoládou.
  5. Na polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli mliečnu čokoládu, mlieko a maslo.
  6. Vychladnutý korpus rozrežeme na polovicu. Prvú polovicu natrieme krémom a polejeme polevou. Priklopíme druhou polovicou korpusu, natrieme zvyšok krému a polejeme zvyškom polevy. Dáme vychladiť do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár