Dvojitý monte rez s lahodnou mliečnou čokoládou

Recept Dvojitý monte rez s lahodnou mliečnou čokoládou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Určite poznáte monte rezy, ktoré pred pár rokmi boli hitom internetového pečenia. Ja som skúsila nový, zahraničný recept, ktorý som prepracovala do mojej dokonalosti a bol z toho naozaj skvelý, sladký dezert pre deti. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus:

6 ksvajce
6 lyžíckryštálový cukor
6 lyžíchladká múka
1 ksprášok do pečiva
4 lyžicekakao
6 lyžícteplá voda

Krém:

1 lmlieko
100 gškrob
60 gkryštálový cukor
100 gbiela čokoláda
200 gmaslo

Poleva:

200 gmliečna čokoláda
5 lyžícmlieko
150 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme vodu a krátko zašľaháme. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
  2. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 180 ° C cca 10 minút. Prepečenie vyskúšame špajdlou.
  3. Na krém zmiešame 200 ml mlieka, škrob a cukor. 800 ml mlieka dáme variť. Vmiešame mlieko so škrobom a cukrom a varíme do zhustnutia. Potom pridáme bielu čokoládu.
  4. Maslo vyšľaháme a postupne pridávame vychladenú zmes s bielou čokoládou.
  5. Na polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli mliečnu čokoládu, mlieko a maslo.
  6. Vychladnutý korpus rozrežeme na polovicu. Prvú polovicu natrieme krémom a polejeme polevou. Priklopíme druhou polovicou korpusu, natrieme zvyšok krému a polejeme zvyškom polevy. Dáme vychladiť do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť