Dvojfarebný cheesecake

Recept Dvojfarebný cheesecake
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cheesecake je veľmi obľúbeným koláčom. Ja ich mám tiež rada a často ich pripravujem aj na rôzne oslavy, či pre návštevy. Tento je zaujímavý svojou dvojfarebnou štruktúrou. Stačí ho už len vyzdobiť a môže poslúžiť namiesto torty pre oslávenca. Ja som na ozdobenie využila vianočné koláčiky, no postačí aj ovocie alebo nejaké sladkosti.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Sušienkový základ

200 gsušienky
100 gmaslo

Plnka

500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese/ nátierkové maslo
200 gkyslá smotana
2 ksvajce
2 lyžicehladká múka
60 gpráškový cukor
10 gvanilínový cukor
vanilková aróma
50 ghorká čokoláda
50 gnutela
5 gkakaa

Poleva

100 gbiela čokoláda
25 ghorká čokoláda
40 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a znovu mixujeme. Zmes vysypeme na dno okrúhlej formy s priemerom 24cm, vystlanej papierom na pečenie (len na spodku). Rovnomerne popritláčame po okrajoch i na dno formy. Pripravený sušienkový základ dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne 8-10 minút.
  2. Tvarom, cream cheese a kyslú smotanu krátko vyšľaháme ručným mixérom. Prišľaháme vajíčka a následne múku a cukor. Plnku rozdelíme na 2 rovnaké časti.
  3. Do jednej primiešame vanilinový cukor a vanilkovú arómu. Do druhej roztopenú čokoládu, nutelu a kakao.
  4. Na predpečený korpus striedavo do stredu lejeme tmavú a svetlú plnku, až kým obe neminieme.
  5. Pripravené dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne 55 minút. Počas pečenia máme na dne rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre.
  6. Polevu pripravíme roztopením čokolád so smotanou v hrnci na miernom plameni za priebežného miešania. Hotovú polevu necháme chvíľku vychladnúť, nemôžeme ju na koláč dať horúcu. Pripravenú polevu vylejeme na vychladnutý koláč a odložíme do chladničky, ideálne na noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť