Dvojfarebná palacinková torta s nutellou a šľahačky

Recept Dvojfarebná palacinková torta s nutellou a šľahačky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vyskúšala som doma pripraviť palacinkovú tortu. Nechcela som obyčajnú palacinkovú tortu, tak som do polovice cesta pridala kakao a palacinky naplnila nutellou a šľahačkou. Po prekrojení som zostala milo prekvapená! Mňam! Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

360 ghladká múka
900 mlmlieko
2 lyžičkykryštálový cukor
3 lyžiceolej
3 ksvajce
2 lyžicekakao
na plneniesmotana na šľahanie
na plnenienutella

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Palacinky:
    Vajíčko si rozšľaháme a pridáme ho do mlieka. Následne pridáme ostatné suroviny a dôkladne spracujeme, aby sme nemali hrudky.
  2. Pripravené cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice dáme kakao a premiešame. Cestá odložíme do chladničky na minimálne hodinu a následne si ho na panvici, ktorú sme potreli malým množstvom oleja (najlepšie je namočiť si v oleji obrúsok a jej potierať panvicu - dávame pozor, aby sme sa nepopálili), vrstvíme naberačkou.
  3. Upečené palacinky necháme vychladnúť.
  4. Vychladnuté palacinky striedavo vrstvíme. Potierame je vyšľahanou šľahačkou a nutellou. Nutelu som natierala na svetlú palacinku a šľahačku som natierala na tmavú palacinku, aby po prekrojenie vyzerala lepšie.
  5. Plniť môžete čímkoľvek, čo máte radi.

Video recept:

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť