NajRecept.sk Mäso Vnútornosti Dusená bravčová pečeň s ryžou
Dusená bravčová pečeň s ryžou
Recept Dusená bravčová pečeň s ryžou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Emília Raganová    ·   3.3.2023

Dusená bravčová pečeň s ryžou

Som rada, že už v detstve ma mamka naučila jesť vnútornosti. Dnes je už raritou nájsť toho, kto nemá problém vložiť do úst pečeň alebo srdce. Pokiaľ viete toto jedlo správne pripraviť, tak neje o čom. Je to naozaj pochúťka a po druhé sú vnútornosti aj zdravé. Pripraviť ich viete na milión spôsobov, ja vám prinášam recept na dusenú bravčovú pečeň. K tomu klasická príloha, ryža.

Suroviny
1 kg
bravčová pečeň
2 ks
veľká cibuľa
2 lyžice
sadlo
2 lyžičky
mletá rasca
1/2 lyžičky
mleté korenie
2 lyžičky
mletá červená paprika
6 ks
nové korenie
4 dl
paradajkový pretlak
3 lyžičky
solamyl
soľ
majorán
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pečeň umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na masti si opražíme cibuľu, ktorú sme pokrájali na kocky.
  2. Pridáme mletú rascu a trochu opečieme. Vezmeme z plameňa a pridáme červenú papriku.
  3. Podlejeme 1/2 dl vody a pridáme pečeň a mleté korenie. Opečieme, pridáme paradajkový pretlak a 1 dl vody. Chvíľu povaríme, potom rozmiešame solamyl v studenej vode a pečeň zahustíme.
  4. Potom pridáme majorán a soľ.
  5. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár