Dukátové buchtičky z jogurtu obaľované vlašskými orechami

Recept Dukátové buchtičky z jogurtu obaľované vlašskými orechami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dukátové buchtičky trochu inak. Skúsili ste ich pripraviť z jogurtu alebo kefíru a obaľovať ich ešte pred pečením v rúre s posýpkou z mletých vlašských orechov? Vyskúšajte, sú fantastické!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na cesto:

150 gjogurt
1 ksvajce
100 mlmlieko
3 gsušené droždie
100 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový cukor
50 gmaslo
600 gpolohrubá múka
štipkasoľ

Na posýpku:

100 gmleté vlašské orechy
50 gmleté BEBE keksy
100 gpráškový cukor
50 mlslnečnicový olej

Vanilkový krém:

1 bal.vanilkový puding
500 mlmlieko
3 lyžicepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko si dáme zohriať a nasypeme doň sušené droždie. Pridáme trochu cukru. Necháme si urobiť kvások. V druhej miske si zmiešame múku so štipkou soli, pridáme vanilkový cukor a zvyšný kr. cukor. Pridáme rozpustené maslo a vajíčko. Nakoniec pridávame aj urobený kvások a spracujeme cesto. Postupne pridávame jogurt alebo kefír a hnetieme.
  2. Vypracované cesto necháme odstáť cca 1 hodinu, aby nám pekne nakyslo.
  3. V druhej miske si zmiešame orechy s rozdrvenými sušienkami a práškovým cukrom.
  4. Z vykysnutého cesta si tvarujeme malé guľky, ktoré namočíme v oleji a obalíme v orechovej zmesi. Ukladáme ich na vymastený plech.
  5. Takto naskladané guličky dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov cca 20 - 25 minút.
  6. Upečené vyberieme. Mali by sa pekne od seba oddeľovať.
  7. Pripravíme vanilkový puding. V mlieku si rozpustíme pudingový prášok s cukrom a varíme do zhustnutia.
  8. Buchtičky zalejeme horúcim pudingom a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť