NajRecept.sk Šaláty Zálievky a dresingy Dressingy / omáčky ku grilovanému mäsu
Dressingy / omáčky ku grilovanému mäsu
Recept Dressingy / omáčky ku grilovanému mäsu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   18.8.2021

Dressingy / omáčky ku grilovanému mäsu

Grilovacia sezóna je v plnom prúde. Ak radi grilujete, recepty na tieto omáčky ku grilovanému mäsu sú pre Vás ideálne.

Suroviny

Pikantná omáčka:

2 ks
cibuľa
1/2 ks
paradajka
2 lyžice
olivový olej
1 lyžička
koriander
1 lyžica
citrónová šťava alebo ocot
1 ks
pálivá paprička
kôpor
soľ
korenie
mletá červená paprika

Horčicovo-medová omáčka:

2 lyžice
kyslá smotana
2 lyžice
majonéza
2 lyžice
dijonská horčica
1 lyžica
med
1 strúčik
cesnak
1 lyžička
citrónová šťava
1 lyžica
olivový olej
biele korenie

Kari omáčka:

2 lyžice
kyslá smotana
2 lyžice
majonéza
2 lyžice
biely jogurt
1/2 lyžičky
kari korenie
2 strúčiky
cesnak
1 lyžička
ocot
červená mletá paprika
korenie

Majonézová omáčka s cesnakom:

2 ks
vajce
2 lyžice
soľ
4 strúčiky
cesnak
2 lyžice
olivový olej
1 lyžica
citrónová šťava
1 lyžica
jogurt
korenie
červená paprika
soľ

Kôprová omáčka:

2 lyžice
majonéza
2 lyžice
biely jogurt
1 lyžica
kyslá smotana
2 strúčiky
cesnak
1 zväzok
kôpor
červená mletá paprika
korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pikantná omáčka:
    Cibuľu a pálivú papričku nakrájame na menšie kúsky a všetko vložíme do kuchynského robota. Pridáme ostatné suroviny okrem oleja a mixujeme dohladka. Nakoniec pridáme olivový olej a premiešame.
  2. Horčicovo-medová omáčka:
    Smotanu, majonézu a dijónskou horčicu zmiešame v miske. Pridáme prelisovaný cesnak, biele korenie a citrónovú šťavu. Na záver primiešame med, ktorý sme rozšľahali vidličkou v olivovom oleji.
  3. Kari omáčka:
    Smotanu, majonézu a biely jogurt (môžeme použiť aj kyslé mlieko) zmiešame v miske. Pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, pretlačený cesnak, karí korenie a premiešame. Na záver pridáme ocot a znovu dôkladne vymiešame.
  4. Majonézová omáčka s cesnakom:
    Všetky suroviny na prípravu tejto omáčky vymixujeme v miske mixérom / okrem citrónovej šťavy a oleja - ten tenkým prúdom pridávame do ušľahanej hmoty na záver /. Ochutíme citrónovou šťavou. Omáčku skladujeme v chladničke.
  5. Kôprová omáčka:
    Majonézu, jogurt a smotanu zmiešame v miske. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Kôpor nasekáme na drobno, rovnako tak i cesnak (môžeme pridať aj pretlačený - podľa chuti). Namiesto kôpru môžeme pridať čerstvé bylinky - bazalku, petržlen, tymian, ...

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár