Dressingy / omáčky ku grilovanému mäsu

Recept Dressingy / omáčky ku grilovanému mäsu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Grilovacia sezóna je v plnom prúde. Ak radi grilujete, recepty na tieto omáčky ku grilovanému mäsu sú pre Vás ideálne.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Pikantná omáčka:

2 kscibuľa
1/2 ksparadajka
2 lyžiceolivový olej
1 lyžičkakoriander
1 lyžicacitrónová šťava alebo ocot
1 kspálivá paprička
kôpor
soľ
korenie
mletá červená paprika

Horčicovo-medová omáčka:

2 lyžicekyslá smotana
2 lyžicemajonéza
2 lyžicedijonská horčica
1 lyžicamed
1 strúčikcesnak
1 lyžičkacitrónová šťava
1 lyžicaolivový olej
biele korenie

Kari omáčka:

2 lyžicekyslá smotana
2 lyžicemajonéza
2 lyžicebiely jogurt
1/2 lyžičkykari korenie
2 strúčikycesnak
1 lyžičkaocot
červená mletá paprika
korenie

Majonézová omáčka s cesnakom:

2 ksvajce
2 lyžicesoľ
4 strúčikycesnak
2 lyžiceolivový olej
1 lyžicacitrónová šťava
1 lyžicajogurt
korenie
červená paprika
soľ

Kôprová omáčka:

2 lyžicemajonéza
2 lyžicebiely jogurt
1 lyžicakyslá smotana
2 strúčikycesnak
1 zväzokkôpor
červená mletá paprika
korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pikantná omáčka:
    Cibuľu a pálivú papričku nakrájame na menšie kúsky a všetko vložíme do kuchynského robota. Pridáme ostatné suroviny okrem oleja a mixujeme dohladka. Nakoniec pridáme olivový olej a premiešame.
  2. Horčicovo-medová omáčka:
    Smotanu, majonézu a dijónskou horčicu zmiešame v miske. Pridáme prelisovaný cesnak, biele korenie a citrónovú šťavu. Na záver primiešame med, ktorý sme rozšľahali vidličkou v olivovom oleji.
  3. Kari omáčka:
    Smotanu, majonézu a biely jogurt (môžeme použiť aj kyslé mlieko) zmiešame v miske. Pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, pretlačený cesnak, karí korenie a premiešame. Na záver pridáme ocot a znovu dôkladne vymiešame.
  4. Majonézová omáčka s cesnakom:
    Všetky suroviny na prípravu tejto omáčky vymixujeme v miske mixérom / okrem citrónovej šťavy a oleja - ten tenkým prúdom pridávame do ušľahanej hmoty na záver /. Ochutíme citrónovou šťavou. Omáčku skladujeme v chladničke.
  5. Kôprová omáčka:
    Majonézu, jogurt a smotanu zmiešame v miske. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Kôpor nasekáme na drobno, rovnako tak i cesnak (môžeme pridať aj pretlačený - podľa chuti). Namiesto kôpru môžeme pridať čerstvé bylinky - bazalku, petržlen, tymian, ...

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť