NajRecept.sk Pečivo Chlieb Domáci voňavý a chrumkavý chlebík
Domáci voňavý a chrumkavý chlebík
Recept Domáci voňavý a chrumkavý chlebík
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Haanka    ·   18.10.2020

Domáci voňavý a chrumkavý chlebík

Domáci voňavý a chrumkavý chlebík. Autor: Haanka

Suroviny
50 g
droždie
150 g
ražná celozrnná múka
180 ml
voda

Po 10-12h:

100 g
ražná múka
400 g
hladká múka
2 lyžičky
soľ
1 lyžička
chlebové korenie
150 ml
pivo alebo cmar
150 ml
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 50 g kvásku z chladničky rozkvasiť, 150 g ražnej celozrnnej múky a 180 ml vody.
  2. Po 10-12h si vezmem zase späť tých 50 g do chladničky a do väčšieho množstva sa pridá: 100 g ražnej múky, 400 g hladkej múky, 2 lyžičky soli, 1 lyžička chlebového korenia, 150 ml piva alebo cmaru, 150 ml vody, zarobiť, nechať 2 hod. kysnúť aj s prekladaním a potom ešte kysnúť 2 hod. v šatke.
  3. Rúru rozohriať na 250 stupňov s dvoma plechmi, jeden na chleba a druhý na dne na vodu, tú tam vlejem hneď, ako vložím do rúry chleba a potom hneď rúru zavriem, nech sa dlho nevetrá.
  4. Na 250 stupňov pečiem 10 minút a potom na 190 stupňov ešte 30 minút.

Zdroj: Pečení všeho druhu - ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár