Domáci ríbezľový džem do punčového rezu

Recept Domáci ríbezľový džem do punčového rezu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ríbezle mám v záhrade, tak džem či lekvár varím každý rok. Mám ho v zásobe do ďalšej úrody. Nič nie je lepšie, než v zime vytiahnuť z komory svoje spracované domáce ovocie. Do koláčov, iba na chlebíček alebo do omáčok. Áno, robievam aj omáčku z ríbezlí. Je tak fantastická, že budúci rok premýšľam, že rozšírim v záhrade ríbezle, aby bolo viac úrody. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

2 kgríbezle
1 kgextra želírovací cukor
2 lyžičkakyselina citrónová

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ríbezle aj so stopkami umyjeme a zbavíme nečistôt. Potom uvaríme v hrnci asi 15 minút, kým nie sú mäkké. Prepasírujeme ich cez husté sitko. Šťavu vlejeme do hrnca a pridáme želírovací cukor.
  2. Varíme za stáleho miešania ešte 10 minút. Prípadnú penu odoberieme. Vykonáme želírovaciu skúšku. Pokiaľ nie je džem dosť hustý, pridáme 2-3 lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Džem nalejeme do čistých nahriatych pohárov a uzavrieme viečkom. Otočíme na 5 minút hore viečkom. Odložíme do deky až do vychladnutia. Vyšli mi 4 poháre 300 ml.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť