Domáci jablkovo mrkvový džus

Recept Domáci jablkovo mrkvový džus
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáci jablkovo mrkvový džús. Vynikajúci a osviežujúci. Cukru môžete pridať aj menej, záleží na chuti každého z nás.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kgjablko
500 gmrkva
600 gkryštálový cukor
20 gkyselina citrónová
6 lvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca dáme variť na kocky nakrájané jablká spolu s 1 l vody. V druhej miske nastrúhame mrkvu, pridáme cca pol litra vody (vody dáme toľko, aby sme mrkvu zakryli) a dáme variť na mierny oheň, kým mrkva nezmäkne. Mrkvu stále sledujeme a keď sa voda odparí, dolejeme.
  2. Keď sú jablká a mrkva mäkké, rozmixujeme ich na kašu pomocou kuchynského robota. Rozmixovanú hmotu zmiešame, dáme do veľkého hrnca, pridáme cukor, kyselinu citrónovú a zalejeme vodou (4,5 l). Všetko spolu varíme za občasného premiešania cca 25 minút.
    Z uvedenej dávky dostanete cca 6 l šťavy.
  3. Ak chcete, aby vám šťava vydržala čo najdlhšie, tu je spôsob uskladnenia:

    Rúru predhrejeme na 80 stupňov a do spodnej časti umiestnime pekáč s vodou. Šťavu nalejeme do pripravených fliaš, necháme od vrchu 2-3 cm voľný priestor a dôkladne fľaše uzavrieme. Vložíme do pekáča, necháme ich v rúre 15 minút a vyberieme. Fľaše otočíme hore dnom a necháme cca 15 minút odstáť. Potom fľaše otočíme a odložíme do tmavej chladnej miestnosti.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť