Domáci cibuľový chlieb

Recept Domáci cibuľový chlieb

Pridal: Mineralka, 29.10.2020

Kategorie: Chlieb, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som mala chuť na nejaké domáce pečivo. Dlho som nepiekla žiaden chlieb alebo rohlíky a tak som si našla recept v mojej starej kuchárskej knihe na tento luxusný cibuľový chlieb. Určite vyskúšajte aj vy. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 29.10.2020

Kategorie: Chlieb, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Kvások:

20 gčerstvé droždie
100 mlvoda
1 lyžičkakryštálový cukor

Cesto:

800 ghladká múka
400 mlvlažná voda
2 lyžičkysoľ
2 lyžičkycelý kmín

Ďalej:

cibuľa
olej
tymián

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z droždia, vody a kryštálového cukru necháme vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny na prípravu chleba dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme guličku cesta, ktorú necháme kysnúť aspoň 2 hodiny na teplom mieste.
  3. Kým kysne cesto, pripravíme si cibuľu, ktorú orestujeme na rozpálenom oleji dozlata. Pridáme bylinky podľa chuti, ja som pridala tymián. Necháme vychladnúť.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrubší plát, navrstvíme vychladnutú opraženú cibuľu. Cesto preložíme zhora smerom do stredu a zdola smerom do stredu. Teraz preložíme rovnakým spôsobom aj boky. Zľava do stredu a sprava do stredu.
  5. Ja som chlieb rozdelila na 2 časti, nemala som dlhšiu formu na pečenie, tak som mala 2 bochníky. Pripravené bochníky vložíme do formy a necháme kysnúť aspoň pol hodinu.
  6. Potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov asi 20 minút a následne teplotu znížime na 180 stupňov a dopečieme cca 10 minút.
  7. Upečený chlieb potrieme osolenou vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť