NajRecept.sk Pečivo Chlieb Domáci cibuľový chlieb
Domáci cibuľový chlieb
Recept Domáci cibuľový chlieb
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   29.10.2020

Domáci cibuľový chlieb

Dnes som mala chuť na nejaké domáce pečivo. Dlho som nepiekla žiaden chlieb alebo rohlíky a tak som si našla recept v mojej starej kuchárskej knihe na tento luxusný cibuľový chlieb. Určite vyskúšajte aj vy. Autor: Mineralka

120 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Kvások:

20 g
čerstvé droždie
100 ml
voda
1 lyžička
kryštálový cukor

Cesto:

800 g
hladká múka
400 ml
vlažná voda
2 lyžičky
soľ
2 lyžičky
celý kmín

Ďalej:

cibuľa
olej
tymián
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z droždia, vody a kryštálového cukru necháme vzísť kvások.
  2. Ostatné suroviny na prípravu chleba dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme guličku cesta, ktorú necháme kysnúť aspoň 2 hodiny na teplom mieste.
  3. Kým kysne cesto, pripravíme si cibuľu, ktorú orestujeme na rozpálenom oleji dozlata. Pridáme bylinky podľa chuti, ja som pridala tymián. Necháme vychladnúť.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrubší plát, navrstvíme vychladnutú opraženú cibuľu. Cesto preložíme zhora smerom do stredu a zdola smerom do stredu. Teraz preložíme rovnakým spôsobom aj boky. Zľava do stredu a sprava do stredu.
  5. Ja som chlieb rozdelila na 2 časti, nemala som dlhšiu formu na pečenie, tak som mala 2 bochníky. Pripravené bochníky vložíme do formy a necháme kysnúť aspoň pol hodinu.
  6. Potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov asi 20 minút a následne teplotu znížime na 180 stupňov a dopečieme cca 10 minút.
  7. Upečený chlieb potrieme osolenou vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár