NajRecept.sk Pečivo Chlieb Domáci chlieb
Domáci chlieb
Recept Domáci chlieb
Honzík Drew Čubr Honzík Drew Čubr    ·   18.10.2020

Domáci chlieb

Musím uznať, že je to výborný chlieb a vôbec som netušil, že sa mi takto na prvýkrát podarí :) Autor: Honzík

Suroviny

Cesto:

1 kg
hladká múka
6 dcl
vlažná voda
2 lyžičky
soľ
2 lyžičky
rasca
1 kocka
droždie
2 lyžice
olej
1 lyžica
cukor
1 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si zarobíme na kvások z hrnčeka vlažnej vody, cukru a kocky droždia. Než nám kvások vykysne, tak si medzi tým zmiešame múku, soľ a rascu, premiešame a prilejeme olej a kvások a postupne pridávame vlažnú vodu - tvoríme hladké cesto.
  2. Vytvoríme bochník, prikryjeme ho utierkou a necháme ho v teple kysnúť cca 45 minút. Plech vymastíme masťou či olejom a na neho položíme bochníček z vykysnutého cesta a necháme prikryté utierkou opäť kysnúť asi 30 minút. Predhrejeme rúru na 225° C, bochníček na povrchu narežeme ostrým nožom, potrieme rozšľahaným vajcom a potom dáme piecť do spodnej časti rúry na 15 minút, potom teplotu znížime na 200° C a dopečieme 25 minút.
  3. Ospravedlňujem sa za tie diery :D skúšal som, či nie je surový :D bol to môj prvý pokus a musím uznať, že je to výborný chlieb a vôbec som netušil, že sa mi takto na prvýkrát podarí :) kto vyskúša, tak nech nechá komentík :)
Komentáre k receptu
Saruman    ·   19.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Chutná moc dobře a dokonce jse mi povedl díky.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár