Domáci chlieb

Recept Domáci chlieb

Pridal: Honzík Drew Čubr, 18.10.2020

Kategorie: Chlieb, Prílohy, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Recept Domáci chliebRecept Domáci chliebRecept Domáci chliebRecept Domáci chliebRecept Domáci chliebRecept Domáci chlieb
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Musím uznať, že je to výborný chlieb a vôbec som netušil, že sa mi takto na prvýkrát podarí :) Autor: Honzík

FOTKA OD VÁS
Recept Domáci chliebRecept Domáci chliebRecept Domáci chliebRecept Domáci chliebRecept Domáci chliebRecept Domáci chlieb

Pridal: Honzík Drew Čubr, 18.10.2020

Kategorie: Chlieb, Prílohy, Pečivo

SUROVINY

Cesto:

1 kghladká múka
6 dclvlažná voda
2 lyžičkysoľ
2 lyžičkyrasca
1 kockadroždie
2 lyžiceolej
1 lyžicacukor
1 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si zarobíme na kvások z hrnčeka vlažnej vody, cukru a kocky droždia. Než nám kvások vykysne, tak si medzi tým zmiešame múku, soľ a rascu, premiešame a prilejeme olej a kvások a postupne pridávame vlažnú vodu - tvoríme hladké cesto.
  2. Vytvoríme bochník, prikryjeme ho utierkou a necháme ho v teple kysnúť cca 45 minút. Plech vymastíme masťou či olejom a na neho položíme bochníček z vykysnutého cesta a necháme prikryté utierkou opäť kysnúť asi 30 minút. Predhrejeme rúru na 225° C, bochníček na povrchu narežeme ostrým nožom, potrieme rozšľahaným vajcom a potom dáme piecť do spodnej časti rúry na 15 minút, potom teplotu znížime na 200° C a dopečieme 25 minút.
  3. Ospravedlňujem sa za tie diery :D skúšal som, či nie je surový :D bol to môj prvý pokus a musím uznať, že je to výborný chlieb a vôbec som netušil, že sa mi takto na prvýkrát podarí :) kto vyskúša, tak nech nechá komentík :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
19.4.2020, Saruman odpovedať10

Chutná moc dobře a dokonce jse mi povedl díky.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť