Domáci chlieb ako pierko

Recept Domáci chlieb ako pierko

Pridal: Triniti, 20.9.2020

Kategorie: Chlieb, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Recept Domáci chlieb ako pierko
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chrumkavá kôrka, vo vnútri mäkučká pavučinka. Vôňa domáceho pečiva je na nezaplatenie. Niekedy sa mi nechce ísť do obchodu len kvôli pečivu, tak si ho pripravím doma a pánboh zaplať za všetky recepty na domáce pečivo :) Milujem tú vôňu pri pečení a ešte keď je horúci, chrumkavý, tak nie je o čom :) Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Recept Domáci chlieb ako pierko

Pridal: Triniti, 20.9.2020

Kategorie: Chlieb, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

700 ghladká múka
550 mlvlažná voda
1 lyžičkakryštálový cukor
2 lyžičkysoľ
10 gsušené droždie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny, ktoré by sa mali nájsť v každej domácnosti. Ak nemáte doma sušené, ale čerstvé droždie, nezúfajte. Namiesto 10 g sušeného droždia použite 40 g čerstvého.
  2. 100 ml vody ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a vysypeme sušené droždie (alebo rozdrobíme čerstvé). Necháme odstáť, aby vzišiel kvások.
  3. Múku a soľ preosejeme cez jemné sitko, pridáme zvyšnú vodu, kvások a spracujeme hladké nelepivé cesto. Cesto necháme kysnúť zakryté utierkou 1 až 1,5 hodiny.
  4. Na pracovnú dosku vykysnuté cesto preložíme - spracujeme do oválu a kraje preložíme smerom do stredu. Bochník preložíme na vymastený plech alebo do vymastenej formy a necháme stáť ešte pol hodiny. Po pol hodine na povrchu urobíme ostrým nožom pár rezov.
  5. Do dolnej časti rúry (rúra vyhriata na 200 stupňov) vložíme pekáč s vriacou vodou a vložíme aj chlebíček. Pečieme 10 minút, potom vodu vyberieme a pečieme ďalších 20 minút. Upečený chlebíček necháme vychladnúť na mriežke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť