NajRecept.sk Pečivo Chlieb Domáci chlieb ako pierko
Domáci chlieb ako pierko
Recept Domáci chlieb ako pierko
Triniti Triniti    ·   20.9.2020

Domáci chlieb ako pierko

Chrumkavá kôrka, vo vnútri mäkučká pavučinka. Vôňa domáceho pečiva je na nezaplatenie. Niekedy sa mi nechce ísť do obchodu len kvôli pečivu, tak si ho pripravím doma a pánboh zaplať za všetky recepty na domáce pečivo :) Milujem tú vôňu pri pečení a ešte keď je horúci, chrumkavý, tak nie je o čom :) Autor: Triniti

120 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
700 g
hladká múka
550 ml
vlažná voda
1 lyžička
kryštálový cukor
2 lyžičky
soľ
10 g
sušené droždie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Suroviny, ktoré by sa mali nájsť v každej domácnosti. Ak nemáte doma sušené, ale čerstvé droždie, nezúfajte. Namiesto 10 g sušeného droždia použite 40 g čerstvého.
  2. 100 ml vody ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a vysypeme sušené droždie (alebo rozdrobíme čerstvé). Necháme odstáť, aby vzišiel kvások.
  3. Múku a soľ preosejeme cez jemné sitko, pridáme zvyšnú vodu, kvások a spracujeme hladké nelepivé cesto. Cesto necháme kysnúť zakryté utierkou 1 až 1,5 hodiny.
  4. Na pracovnú dosku vykysnuté cesto preložíme - spracujeme do oválu a kraje preložíme smerom do stredu. Bochník preložíme na vymastený plech alebo do vymastenej formy a necháme stáť ešte pol hodiny. Po pol hodine na povrchu urobíme ostrým nožom pár rezov.
  5. Do dolnej časti rúry (rúra vyhriata na 200 stupňov) vložíme pekáč s vriacou vodou a vložíme aj chlebíček. Pečieme 10 minút, potom vodu vyberieme a pečieme ďalších 20 minút. Upečený chlebíček necháme vychladnúť na mriežke.
Komentáre k receptu
Janina12    ·   10.7.2022   ·   Odpovedať   ·  

Chleba jsem vyzkoušela a je výborný.

NejLucka NejLucka    ·   18.7.2022   ·   Odpovedať   ·  

super :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár