Domáce žemle

Recept Domáce žemle

Pridal: Haanka, 12.3.2021

Kategorie: Žemle, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci a pritom tak jednoduchý recept na domáce pečivo. Zvonku chrumkavé, zvnútra mäkkučké ako pavučinka a dokonca dobré aj na druhý deň, ale to nám nikdy nezostanú, pretože nikto neodolá ani teplým, práve vytiahnutým z rúry. Vzor ako z obchodu robievam tvorítkom, kúpite už v každých domácich potrebách. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Haanka, 12.3.2021

Kategorie: Žemle, Pečivo

SUROVINY

200 ghladká múka
300 gpolohrubá múka
50 gmasť
250 mlvoda
21gdroždie
10 gcukor
10 gsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Nechala som 1 hodinu kysnúť pod igelitom, navážila som si rovnaké kúsky po 85 g a urobila ováliky, tie nechala kysnúť asi 10 minút a potom narazila tvorítkom od Tescomy priamo na žemle.
  2. Prikryjeme igelitom a necháme kysnúť asi 40 minút na plechu.
  3. Postriekala som vodou a piekla v HV na 200 st. dozlata.

Môj blog: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť