NajRecept.sk Pečivo Žemle Domáce žemle
Domáce žemle
Recept Domáce žemle
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Haanka    ·   12.3.2021

Domáce žemle

Vynikajúci a pritom tak jednoduchý recept na domáce pečivo. Zvonku chrumkavé, zvnútra mäkkučké ako pavučinka a dokonca dobré aj na druhý deň, ale to nám nikdy nezostanú, pretože nikto neodolá ani teplým, práve vytiahnutým z rúry. Vzor ako z obchodu robievam tvorítkom, kúpite už v každých domácich potrebách. Autor: Haanka

Suroviny
200 g
hladká múka
300 g
polohrubá múka
50 g
masť
250 ml
voda
21g
droždie
10 g
cukor
10 g
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Nechala som 1 hodinu kysnúť pod igelitom, navážila som si rovnaké kúsky po 85 g a urobila ováliky, tie nechala kysnúť asi 10 minút a potom narazila tvorítkom od Tescomy priamo na žemle.
  2. Prikryjeme igelitom a necháme kysnúť asi 40 minút na plechu.
  3. Postriekala som vodou a piekla v HV na 200 st. dozlata.

Môj blog: Pečenie všetkého druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár