NajRecept.sk Zavaraniny Lečo Domáce zavárané lečo
Domáce zavárané lečo
Recept Domáce zavárané lečo
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Emília Raganová    ·   23.9.2020

Domáce zavárané lečo

Konečne to už máme za sebou. Dnes to bola fuška. Strašne ma bolí chrbát, ale už je všetko uložené. Zelenina zo záhrady zúžitkovaná, už len sa tešiť na zimu, kedy si z komory vyberieme, čo len chceme a hlavne vieme, že všetko je domáce, bez zbytočnej chémie, bez zbytočných postrekov pri pestovaní a hlavne pripravené z lásky pre všetkých mojich domácich mašktrníkov. Autor: Milka

Suroviny
5 kg
paprika
5 kg
paradajka
3 kg
cibuľa
4 lyžice
soľ
3 dkg
červená sladká paprika
3 dl
olej
20 dkg
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme papriku nakrájanú na prúžky, osolíme a dusíme asi 20 minút. Paradajky zalejeme vriacou vodu a stiahneme z nich šupku. Potom ich nakrájame na malé kúsky a pridáme k paprike.
  2. Ak sú už uvarené, tak si odoberieme asi 2 dl šťavy a rozmiešame s červenou sladkou paprikou a vlejeme do hrnca. Pridáme cukor a ešte varíme asi 15 minút, potom hrniec stiahneme z plameňa a lečo plníme do fliaš.
  3. Naplnené fľaše zaviečkujeme a dáme sterilizovať na 5-10 minút, obrátime dnom nahor na papierové utierky, aby sme videli, či niektorá netečie. Po piatich minútach otočíme späť, prikryjeme a necháme vychladnúť.
  4. Nakoniec im dáme nové šatičky a uložíme ich do komory.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár