Domáce zavárané lečo

Pridal: Emília Raganová, 23.9.2020
Kategorie: Lečo, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Konečne to už máme za sebou. Dnes to bola fuška. Strašne ma bolí chrbát, ale už je všetko uložené. Zelenina zo záhrady zúžitkovaná, už len sa tešiť na zimu, kedy si z komory vyberieme, čo len chceme a hlavne vieme, že všetko je domáce, bez zbytočnej chémie, bez zbytočných postrekov pri pestovaní a hlavne pripravené z lásky pre všetkých mojich domácich mašktrníkov. Autor: Milka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Emília Raganová, 23.9.2020
Kategorie: Lečo, Zavaraniny
SUROVINY
5 kgpaprika
5 kgparadajka
3 kgcibuľa
4 lyžicesoľ
3 dkgčervená sladká paprika
3 dlolej
20 dkgkryštálový cukor
- Ak sú už uvarené, tak si odoberieme asi 2 dl šťavy a rozmiešame s červenou sladkou paprikou a vlejeme do hrnca. Pridáme cukor a ešte varíme asi 15 minút, potom hrniec stiahneme z plameňa a lečo plníme do fliaš.
- Naplnené fľaše zaviečkujeme a dáme sterilizovať na 5-10 minút, obrátime dnom nahor na papierové utierky, aby sme videli, či niektorá netečie. Po piatich minútach otočíme späť, prikryjeme a necháme vychladnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí zavařené lečo.
KOMENTÁRE K RECEPTU