Domáce zavárané lečo

Recept Domáce zavárané lečo

Pridal: Emília Raganová, 23.9.2020

Kategorie: Lečo, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Konečne to už máme za sebou. Dnes to bola fuška. Strašne ma bolí chrbát, ale už je všetko uložené. Zelenina zo záhrady zúžitkovaná, už len sa tešiť na zimu, kedy si z komory vyberieme, čo len chceme a hlavne vieme, že všetko je domáce, bez zbytočnej chémie, bez zbytočných postrekov pri pestovaní a hlavne pripravené z lásky pre všetkých mojich domácich mašktrníkov. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Emília Raganová, 23.9.2020

Kategorie: Lečo, Zavaraniny

SUROVINY

5 kgpaprika
5 kgparadajka
3 kgcibuľa
4 lyžicesoľ
3 dkgčervená sladká paprika
3 dlolej
20 dkgkryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme papriku nakrájanú na prúžky, osolíme a dusíme asi 20 minút. Paradajky zalejeme vriacou vodu a stiahneme z nich šupku. Potom ich nakrájame na malé kúsky a pridáme k paprike.
  2. Ak sú už uvarené, tak si odoberieme asi 2 dl šťavy a rozmiešame s červenou sladkou paprikou a vlejeme do hrnca. Pridáme cukor a ešte varíme asi 15 minút, potom hrniec stiahneme z plameňa a lečo plníme do fliaš.
  3. Naplnené fľaše zaviečkujeme a dáme sterilizovať na 5-10 minút, obrátime dnom nahor na papierové utierky, aby sme videli, či niektorá netečie. Po piatich minútach otočíme späť, prikryjeme a necháme vychladnúť.
  4. Nakoniec im dáme nové šatičky a uložíme ich do komory.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť