Domáce veľkonočné judáše

Recept Domáce veľkonočné judáše
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už sa pomaličky chystám na veľkonočné pečenie, zbieram recepty a nedalo mi nevyskúšať tento. Veľkonočné pečivo robievam každý rok a každý rok som bola verná môjmu receptu na mazanec, ale tohto roku som sa rozhodla moju zbierku veľkonočných receptov rozšíriť. Skúsila som z polovičnej dávky, či nám vôbec budú chutiť a som chuťou veľmi prekvapená. Sú tak mäkké a nadýchané, jemné a zároveň zvonku chrumkavé, že ich budem piecť aj ako žemličky. Sladké, jemné a veľmi delikátne, určite vyskúšajte. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

3 ksžĺtok
1 lyžičkacitrónová kôra
1 kockadroždie
500 gpolohrubá múka
200 mlsmotana na varenie
100 gpráškový cukor
100 gmaslo

Na potretie:

1 ksvajce
2 lyžicemed
100 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme kvások. Do trochy teplej smotany pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme vzísť kvások.
  2. Do misy preosejeme cez sito múku, práškový cukor, pridáme na kocky nakrájané mäkké maslo, nastrúhame citrónovú kôru, zalejeme smotanou, pridáme aj žĺtky a nakoniec i kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť zakryté utierkou.
  3. Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme ho na 12 častí, každú časť spracujeme do valčeka, prehneme ho na polovicu a zatočíme ako vrkoč.
  4. Preložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom a potrieme rozšľahaným vajcom.
  5. Pečieme na 170 stupňov cca 20-25 minút. Sledujeme. Počas pečenia ich potierame rozpusteným maslom, do ktorého sme pridali med. Aspoň 3-4x potrieme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť