Domáce rožky plnené kapustou
Ak ste už skúšali piecť doma chleba či rožky, určite vyskúšajte aj tento recept, bude to pre vás malina. Jednoduchá príprava cesta, skvele sa s ním pracuje a naplniť ich môžete čímkoľvek. Tento recept je s kyslou kapustou a s opraženou slaninou. Ten, kto nevie, že sú plnené, bude milo prekvapený tou výraznou chuťou. Po upečení sú mäkké a zároveň kôrka chrumká. Netreba ich ani potierať maslom, ani olejom. Sú jedným slovom vynikajúce. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
2 hrnčekypolohrubá múka
1/2 hrnčekarastlinný olej alebo maslo
1/2 hrnčekavoda
podľa chutisoľ
kyslá kapusta
slanina
- Najskôr si pripravíme plnku. Na rozpálenej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. Keď je slanina opražená, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, ktorú sme zbavili šťavy a orestujeme.
- Keď máme plnku hotovú, odstavíme a necháme bokom vychladnúť.
- V miske zmiešame múku s olejom alebo maslom a vodou. Ochutíme soľou a spracujeme guľôčku, ktorú rozdelíme na 12-14 častí - záleží na veľkosti rožkov.
- Každú malú guľôčku rozvaľkáme na úplne tenký plát, na ktorý uložíme plnku a zrolujeme. Rolujte tak, aby vám počas rolovania plnka nevychádzala, čiže najprv kraje a potom celý rožok.
- Rožky ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 20 minút - záleží na rúre, preto sledujeme.
- Ešte pred pečením vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom (môžete posypať aj semienkami).
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí rohlíky plněné zelím.
KOMENTÁRE K RECEPTU