Domáce rožky plnené kapustou

Recept Domáce rožky plnené kapustou

Pridal: Triniti, 16.9.2020

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ste už skúšali piecť doma chleba či rožky, určite vyskúšajte aj tento recept, bude to pre vás malina. Jednoduchá príprava cesta, skvele sa s ním pracuje a naplniť ich môžete čímkoľvek. Tento recept je s kyslou kapustou a s opraženou slaninou. Ten, kto nevie, že sú plnené, bude milo prekvapený tou výraznou chuťou. Po upečení sú mäkké a zároveň kôrka chrumká. Netreba ich ani potierať maslom, ani olejom. Sú jedným slovom vynikajúce. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 16.9.2020

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

SUROVINY

2 hrnčekypolohrubá múka
1/2 hrnčekarastlinný olej alebo maslo
1/2 hrnčekavoda
podľa chutisoľ
kyslá kapusta
slanina

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme plnku. Na rozpálenej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. Keď je slanina opražená, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, ktorú sme zbavili šťavy a orestujeme.
  2. Keď máme plnku hotovú, odstavíme a necháme bokom vychladnúť.
  3. V miske zmiešame múku s olejom alebo maslom a vodou. Ochutíme soľou a spracujeme guľôčku, ktorú rozdelíme na 12-14 častí - záleží na veľkosti rožkov.
  4. Každú malú guľôčku rozvaľkáme na úplne tenký plát, na ktorý uložíme plnku a zrolujeme. Rolujte tak, aby vám počas rolovania plnka nevychádzala, čiže najprv kraje a potom celý rožok.
  5. Rožky ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 20 minút - záleží na rúre, preto sledujeme.
  6. Ešte pred pečením vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom (môžete posypať aj semienkami).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť