NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Domáce rožky (dobré aj druhý deň)
Domáce rožky (dobré aj druhý deň)
Recept Domáce rožky (dobré aj druhý deň)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zdenina29    ·   4.3.2021

Domáce rožky (dobré aj druhý deň)

Rožky vláčne aj na druhý deň. Autor: Zdenina

Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
265 g
voda
30 g
masť
2 lyžičky
soľ
1 lyžička
cukor
20 g
droždie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Suroviny naložíme do pekárne. Najskôr tekuté a potom sypké.
  2. Zapneme program cesto. Po vykysnutí rozdelíme na 10 rovnakých bochníkov (81 g).
  3. Vyvaľkáme na dlhý plát a zmotáme na rožok. Dáme na plech a zakryjeme fóliou. Necháme kysnúť 20 min.
  4. Medzitým si rozpálime rúru na 200 stupňov. Rožky postriekame vodou rozprašovačom a posypeme napríklad makom.
  5. Pečieme približne 10-13 min.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár