Domáce rožky (dobré aj druhý deň)

Recept Domáce rožky (dobré aj druhý deň)

Pridal: Zdenina29, 4.3.2021

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rožky vláčne aj na druhý deň. Autor: Zdenina

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zdenina29, 4.3.2021

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
265 gvoda
30 gmasť
2 lyžičkysoľ
1 lyžičkacukor
20 gdroždie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny naložíme do pekárne. Najskôr tekuté a potom sypké.
  2. Zapneme program cesto. Po vykysnutí rozdelíme na 10 rovnakých bochníkov (81 g).
  3. Vyvaľkáme na dlhý plát a zmotáme na rožok. Dáme na plech a zakryjeme fóliou. Necháme kysnúť 20 min.
  4. Medzitým si rozpálime rúru na 200 stupňov. Rožky postriekame vodou rozprašovačom a posypeme napríklad makom.
  5. Pečieme približne 10-13 min.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť