Domáce pečivo z kyslého mlieka

Recept Domáce pečivo z kyslého mlieka

Pridal: Triniti, 16.9.2020

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pečivo z kyslého mlieka. Niekto pridáva miesto kyslého mlieka biely grécky jogurt, nie je to zlá zámena, ale z kyslého mlieka sú oveľa jemnejšie. Nemusíte pripraviť bagety, môžete aj žemle, menšie rožteky alebo aj väčší chlebíček. Potom je však potrebné sledovať konkrétny druh pečiva pri pečení, pretože na rožky budete potrebovať menej času než na chleba, to je logické. Neodolateľná vôňa pri pečení, neodolateľná chuť po upečení. S maslom a medom alebo marmeládou, alebo len s plátkom syra.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 16.9.2020

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

SUROVINY

340 mlkyslé mlieko
1/2 lyžicekryštálový cukor
2 lyžičkysoľ
60 gmaslo
550 ghladká múka
2 lyžičkysušené droždie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť.
  2. Potom, čo cesto zdvojnásobilo svoj objem, rozdelíme ho na rovnaké kúsky a vytvarujeme bagetky, ktoré preložíme na vymastený plech na pečenie a necháme znovu kysnúť zakryté utierkou cca pol hodinu.
  3. Po pol hodine urobíme na povrchu každej bagety šikmé rezy a znovu ich necháme kysnúť cca 40 minút.
  4. Vrch môžete ešte potrieť maslom alebo rozšľahaným žĺtkom, je to na vás.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 25 minút, ale záleží na veľkosti pečiva, preto sledujeme.
  6. Upečené bagety potrieme olejom a necháme na mriežke vychladnúť. Ak chcete mať mäkké bagety bez chrumkavej kôrky, zabaľte ich po upečení do bavlnenej utierky a nechajte takto vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť