Domáce lokše

Recept Domáce lokše

Pridal: NajLucka, 16.1.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Chuťovky, Lokše

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasická pochúťka pripravená z uvarených zemiakov. Najlepšie je použiť zemiaky z predošlého dňa.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 16.1.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Chuťovky, Lokše

SUROVINY

500 gzemiaky
200 ghladká múka
podľa chutisoľ
na potieraniemaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky si nastrúhame na jemnom strúhadle alebo pretlačíme cez lis na zemiaky.
  2. Pridáme múku a soľ a vypracujeme cesto. Urobíme si valček a narežeme na malé kúsky. Z tejto dávky by malo vyjsť tak cca 15 ks.
  3. Každý kúsok si na pomúčenej doske rozvaľkáme tak na 1-2 mm kruh, ktorý pečieme na liatinovej panvici, platni alebo el. grile NA SUCHO!!!!
  4. Po uložení na doske lokše jemne popicháme vidličkou, opečieme z oboch strán a na tanieri ich potierame rozpusteným maslom. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť