Domáce kysnuté buchty s nutelou

Recept Domáce kysnuté buchty s nutelou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cesto jemné ako obláčik a chuťovo fantastické. Musím sa priznať, že buchty plnené nutelou ma veľmi neohúrili. Až doteraz. Tieto sú naozaj chuťovo perfektné. Vyskúšajte. Autor. Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kgpolohrubá múka
500 mlmlieko
125 gmaslo
1 ksvajce
1 ksžĺtok
4 lyžicekryštálový cukor
1 kockadroždie
štipkasoľ
podľa chuticitrónová kôra

Na potretie:

podľa potrebymaslo

Na plnenie:

podľa potrebynutela

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo vlažnom mlieku rozpustíme lyžicu cukru, pridáme droždie a necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
  2. Po vykysnutí dáme cesto na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrubší plát, ktorý nakrájame na štvorčeky, naplníme nutelou a zabalíme.
  3. Ukladáme na pomastený plech maslom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Ešte horúce potrieme maslom.
  4. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť