Domáce knedle

Recept Domáce knedle
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Máte doma staršie žemle a neviete čo s nimi? Pripravte si vynikajúcu prílohu k mäsu s omáčkou. Suroviny máte určite doma, tak nahraďte klasickú prílohu - zemiaky alebo ryžu práve touto knedľou. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

6 ksstaršie žemle
250 mlmlieko
2 lyžice (nakrájaná)petržlenová vňať
1 kscibuľa
5 ksvajce
trochumaslo
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žemle nakrájame na malé kocky a pridáme ich do ohriateho mlieka.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenej panvici na masle krátko opražíme. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Maslo s petržlenom pridáme k žemliam a premiešame.
  3. Pridáme vajíčka, štipku soli, čierneho korenia a rukami hmotu premiešame.
  4. Pripravené cesto necháme 20 minút odstáť a potom vytvarujeme menšie guľky, ktoré varíme v horúcej osolenej vode. Varíme cca 20 minút.
  5. Pokiaľ chcete knedle trochu tvrdšiu, dobu varenia treba skrátiť - to už každý podľa vlastnej chuti.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť