Domáce hamburgery (najlepšie hamburgerové žemle)

Recept Domáce hamburgery (najlepšie hamburgerové žemle)
FOTKA OD VÁS
Recept Domáce hamburgery (najlepšie hamburgerové žemle)
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Úloha bola jasne zadaná: "Chcelo by to niečo veľmi, ale veľmi dobrého." Keď zaznie u nás doma táto veta, presne viem, čo pripraviť. Je to domáci hamburger so zeleninou. Žemľa, samozrejme, domáca, bez nej by to nešlo. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS
Recept Domáce hamburgery (najlepšie hamburgerové žemle)
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Žemle:

360 ghladká múka
200 mlvlažné mlieka
2 ksvajce
20 gdroždie
50 mlolej
1 lyžičkacukor
2 štipkysoľ
na potretievajce
1 lyžicasezam

Mäso:

700 gmleté mäso (hovädzie, bravčové, morčacie ... alebo mix)
podľa chutisoľ
1 lyžicakorenia na mleté mäso
50 mlolej

Na dokončenie:

1 ksľadový šalát
100 gtatárska omáčka
1 ksčervená cibuľa
1/2 ksuhorka
1 ksparadajka
10 plátkovtvrdý syr
podľa chutichilli korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Potom pridáme vajcia, olej, múku a soľ. Vymiešame hladké pružné cesto. (Ja som cesto spracovala v pekárni, najprv dáme tekuté suroviny, potom suché a zapneme program cesto.)
  2. Cesto dáme na hodinu na teplé miesto kysnúť. Potom ho rozdelíme na 10 kúskov. Z každého kúsku urobíme pravidelnú žemľu.
  3. Žemle dáme na plech a necháme ešte pol hodiny kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200° C, po 5 minútach znížime teplotu na 160 a dopečieme dozlatista, asi 15-20 min.
  4. Mleté mäso premiešame so soľou a korením. Rozdelíme na 10 dielov a z každého urobíme placku a opečieme ju na troche oleja.
  5. Vychladnuté žemle rozkrojíme a naplníme podľa vlastnej chuti. Ja som na spodnú časť dala ľadový šalát, potom mäso, tatarku, cibuľu, uhorku, paradajku, syr, chilli, prikryla hornou časťou a upevnila špajdľou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
25.5.2020, Rebo 77 odpovedať00

Nevím kde se stala chyba,dodržel jsem postup,množství ingrediencí taky,hnětal to robot a vzniklo z toho lepivé těsto,zak že jsem musel po troškách přídávat mouky,dokud to nebylo Ok.Opravdu jen 360 g mouky?Teď to kyne,tak uvidím co z toho bude....

27.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovedať00

Záleží také na kvalitě mouky. Některá mouka saje více tekutiny. :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť