NajRecept.sk Pečivo Žemle Domáce chrumkavé žemle ako z pekárne
Domáce chrumkavé žemle ako z pekárne
Recept Domáce chrumkavé žemle ako z pekárne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   2.11.2020

Domáce chrumkavé žemle ako z pekárne

Ani Vám sa nechce do obchodu na čerstvé pečivo? Skúste tieto chrumkavé žemle, ktoré sú mäkké aj na druhý deň. Autor: Jaja

90 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček = 250 ml
2 hrnčeky
vlažná voda
1 lyžica
kryštálový cukor
20 g
čerstvé droždie
1 lyžica
olivový olej
6 hrnčekov
hladká múka
1 lyžička
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misky nalejeme vlažnú vodu, pridáme olej, lyžicu cukru, polovicu múku, čerstvé droždie a všetko spolu poriadne vymiešame. Necháme odpočívať pol hodinu a potom pridáme zvyšnú múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť asi 45 minút.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí, ktoré vytvarujeme do žemle, uložíme na plech, ktorý sme vysypali hrubou múkou a zakryjeme ich utierkou alebo druhým plechom. Takto necháme žemle kysnúť ešte pol hodinu.
  3. Potom ostrým nožom spravíme zárez a dáme piecť.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov asi pol hodinu. Na dno rúry vložíme starší plech, do ktorého po vložení plechu so žemľami nalejeme studenú vodu.
Komentáre k receptu
__prosmanova    ·   10.1.2024   ·   Odpovedať   ·  

Veľmi zlý recept vôbec neboli dobre vôbec neodporúčam tento recept!

NejLucka NejLucka    ·   11.1.2024   ·   Odpovedať   ·  

Děkujeme za reakci. Recept je od pravidelné přispěvatelky, takže by měl být ověřený.

__prosmanova    ·   10.1.2024   ·   Odpovedať   ·  

Veľmi zlý recept vôbec neboli dobre vôbec neodporúčam tento recept!

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár