Domáce chrumkavé žemle ako z pekárne
Ani Vám sa nechce do obchodu na čerstvé pečivo? Skúste tieto chrumkavé žemle, ktoré sú mäkké aj na druhý deň. Autor: Jaja
FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
1 hrnček = 250 ml
2 hrnčekyvlažná voda
1 lyžicakryštálový cukor
20 gčerstvé droždie
1 lyžicaolivový olej
6 hrnčekovhladká múka
1 lyžičkasoľ
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí, ktoré vytvarujeme do žemle, uložíme na plech, ktorý sme vysypali hrubou múkou a zakryjeme ich utierkou alebo druhým plechom. Takto necháme žemle kysnúť ešte pol hodinu.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí křupavé housky jako z pekárny.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Domowe chrupiące bułeczki jak z piekarni.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hausgemachte Brötchen - wie vom Bäcker an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi ropogós zsömi, akár a pékségből.
KOMENTÁRE K RECEPTU