Domáce celozrnné bagety bez kvásku alebo droždia

Pridal: NajLucka, 21.9.2020
Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vynikajúce bagety aj bez pridania droždia alebo kvásku.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 21.9.2020
Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
200 gcelozrnná múka
200 gražná múka
2 lyžicemletý ľan alebo sezam alebo slnečnice
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkasóda bikarbóna
300 gbiely jogurt
2 lyžiceolivový olej
- V miske zmiešame všetky suché suroviny - celozrnnú múku, ražnú múku, sódu, mletý ľan alebo sezam, alebo slnečnicu, soľ a pridáme jogurt.
- Dôkladne mixérom (použijeme hnetiace háky) spracujeme do jednotnej hmoty.
- Cesto rozdelíme na polovicu, potrieme ho olivovým olejom a uložíme do dvoch foriem na bagety (alebo klasicky uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie).
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca pol hodinu (záleží na veľkosti bagiet, preto sledujeme).
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí celozrnné bagety bez kvásku nebo droždí.
KOMENTÁRE K RECEPTU