NajRecept.sk Pečivo Sendviče a bagety Domáce celozrnné bagety bez kvásku alebo droždia
Domáce celozrnné bagety bez kvásku alebo droždia
Recept Domáce celozrnné bagety bez kvásku alebo droždia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   21.9.2020

Domáce celozrnné bagety bez kvásku alebo droždia

Vynikajúce bagety aj bez pridania droždia alebo kvásku.

55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
200 g
celozrnná múka
200 g
ražná múka
2 lyžice
mletý ľan alebo sezam alebo slnečnice
1 lyžička
soľ
1 lyžička
sóda bikarbóna
300 g
biely jogurt
2 lyžice
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske zmiešame všetky suché suroviny - celozrnnú múku, ražnú múku, sódu, mletý ľan alebo sezam, alebo slnečnicu, soľ a pridáme jogurt.
  2. Dôkladne mixérom (použijeme hnetiace háky) spracujeme do jednotnej hmoty.
  3. Cesto rozdelíme na polovicu, potrieme ho olivovým olejom a uložíme do dvoch foriem na bagety (alebo klasicky uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie).
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca pol hodinu (záleží na veľkosti bagiet, preto sledujeme).
  5. Upečené bagety zabalíme do bavlnenej utierky a necháme vychladnúť.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár