Domáce celozrnné bagety bez kvásku alebo droždia

Recept Domáce celozrnné bagety bez kvásku alebo droždia

Pridal: NajLucka, 21.9.2020

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce bagety aj bez pridania droždia alebo kvásku.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 21.9.2020

Kategorie: Sendviče a bagety, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

200 gcelozrnná múka
200 gražná múka
2 lyžicemletý ľan alebo sezam alebo slnečnice
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkasóda bikarbóna
300 gbiely jogurt
2 lyžiceolivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske zmiešame všetky suché suroviny - celozrnnú múku, ražnú múku, sódu, mletý ľan alebo sezam, alebo slnečnicu, soľ a pridáme jogurt.
  2. Dôkladne mixérom (použijeme hnetiace háky) spracujeme do jednotnej hmoty.
  3. Cesto rozdelíme na polovicu, potrieme ho olivovým olejom a uložíme do dvoch foriem na bagety (alebo klasicky uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie).
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca pol hodinu (záleží na veľkosti bagiet, preto sledujeme).
  5. Upečené bagety zabalíme do bavlnenej utierky a necháme vychladnúť.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť