Domáca veka s piatimi P (Predom Pripravená Perfektne Poladená Pomazánka)

Recept Domáca veka s piatimi P (Predom Pripravená Perfektne Poladená Pomazánka)

Pridal: Danula Vašíčková, 16.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak, vymyslieť tento názov netrvalo dlho. Keď som piekla pečivo, tak prišiel môj malý (no malý už nie je to správne slovo pre môjho mladšieho chlapa) a z neho vyšiel tento názov ako na zavolanie. Nazvať toto pečivo iba jednoducho by nebolo to pravé orechové. Kým mi kyslo cesto na pečivo, tak som urobila vynikajúcu nátierku z čerstvého droždia :) Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Danula Vašíčková, 16.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Veka:

480 ghladká múka
20 gzemiaková kaša v prášku
1 kockadroždie
275 mlvlažné mlieko
1 ksvajce
1 lyžičkacitrónová šťava
3 lyžičkyolej
2 lyžičkysoľ
1 lyžičkakryštálový cukor

Nátierka:

250 mlteplé mlieko
30 gdroždie
250 gmaslo
3 lyžicepolohrubá múka
2 ksžĺtok
270 gmajonéza
plnotučná horčica
citrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
200 gchudé údené mäso alebo klobása (na kocky)
1 kscibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Veka:
    Spracované a vykysnuté v pekárni (možno, samozrejme, aj ručne v mise), rozdeliť na dve časti, utvoriť bochníky a nechať ich pod igelitom 10 minút odpočinúť.
  2. Potom vytvarovať sendviče, uložiť na plech s papierom na pečenie a nechať pod igelitom asi 45 minút kysnúť. Kto ma pozná, tak už vie, že nechávam sendviče alebo bagety kysnúť v podomácky vyrobených provizórnych polkruhových formách od Caro kávovinovej zmesi, pečivo si potom drží pekný tvar.
  3. Pred vložením do rúry postriekať vodou alebo potrieť rozšľahaným vajcom a piecť 25 minút na 180 stupňov. Nechať vychladnúť na mriežke.
  4. Pomazánka: 
    V mlieku rozpustíme droždie. Z masla si odrežeme asi 50g a opražíme na ňom múku, zalejeme zmesou mlieka s droždím a uvaríme hustú kašu. Tú necháme vychladnúť.
  5. Do zvyšku masla si zašľaháme žĺtky a majonézu, po častiach pridáme vychladnutú kašu, nadrobno pokrájanú cibuľu, údené mäso, horčicu a citrónovú šťavu podľa chuti, osolíme a okoreníme.
  6. Čerstvo pripravená nechutí nijako prevratne, nechajme ju v chladničke 24 hodín a máme super nátierku, ktorou nikto nepohrdne.
  7. V horúcich dňoch ale konzumujme ihneď po namazaní, rýchlo sa "topí".
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť