Domáca veka s piatimi P (Predom Pripravená Perfektne Poladená Pomazánka)

Pridal: Danula Vašíčková, 16.10.2020
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tak, vymyslieť tento názov netrvalo dlho. Keď som piekla pečivo, tak prišiel môj malý (no malý už nie je to správne slovo pre môjho mladšieho chlapa) a z neho vyšiel tento názov ako na zavolanie. Nazvať toto pečivo iba jednoducho by nebolo to pravé orechové. Kým mi kyslo cesto na pečivo, tak som urobila vynikajúcu nátierku z čerstvého droždia :) Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 16.10.2020
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Veka:
480 ghladká múka
20 gzemiaková kaša v prášku
1 kockadroždie
275 mlvlažné mlieko
1 ksvajce
1 lyžičkacitrónová šťava
3 lyžičkyolej
2 lyžičkysoľ
1 lyžičkakryštálový cukor
Nátierka:
250 mlteplé mlieko
30 gdroždie
250 gmaslo
3 lyžicepolohrubá múka
2 ksžĺtok
270 gmajonéza
plnotučná horčica
citrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
200 gchudé údené mäso alebo klobása (na kocky)
1 kscibuľa
- Veka:
Spracované a vykysnuté v pekárni (možno, samozrejme, aj ručne v mise), rozdeliť na dve časti, utvoriť bochníky a nechať ich pod igelitom 10 minút odpočinúť. - Potom vytvarovať sendviče, uložiť na plech s papierom na pečenie a nechať pod igelitom asi 45 minút kysnúť. Kto ma pozná, tak už vie, že nechávam sendviče alebo bagety kysnúť v podomácky vyrobených provizórnych polkruhových formách od Caro kávovinovej zmesi, pečivo si potom drží pekný tvar.
- Pred vložením do rúry postriekať vodou alebo potrieť rozšľahaným vajcom a piecť 25 minút na 180 stupňov. Nechať vychladnúť na mriežke.
- Pomazánka:
V mlieku rozpustíme droždie. Z masla si odrežeme asi 50g a opražíme na ňom múku, zalejeme zmesou mlieka s droždím a uvaríme hustú kašu. Tú necháme vychladnúť. - Do zvyšku masla si zašľaháme žĺtky a majonézu, po častiach pridáme vychladnutú kašu, nadrobno pokrájanú cibuľu, údené mäso, horčicu a citrónovú šťavu podľa chuti, osolíme a okoreníme.
- Čerstvo pripravená nechutí nijako prevratne, nechajme ju v chladničke 24 hodín a máme super nátierku, ktorou nikto nepohrdne.
- V horúcich dňoch ale konzumujme ihneď po namazaní, rýchlo sa "topí".
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domáci veka s pěti P (Předem Připravenou Perfektně Poladěnou Pomozánkou).
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Selbstgemachtes Weißbrot mit dem perfekten Brotaufstrich an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi szendvicskenyér házi szendvicskrémmel.
KOMENTÁRE K RECEPTU