Domáca varená knedľa bez mlieka a bez vajíčka
Domáca parená knedľa bez pridania mlieka a vajíčka. Chutná, nadýchaná, jemná a...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Budeme potrebovať:
500 gpolohrubá múka
350 mlvoda
16 gdroždie
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
na potretieolej
- Do múky si pridáme vodu, rozdrobené droždie, cukor a nakoniec i soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Keď nám cesto nakyslo, rozdelíme ho na 2 časti a vytvarujeme valčeky. Necháme ich ešte 20 minút odstáť.
- Pripravíme si veľký hrniec s vodou, necháme ju zovrieť. Keď nám voda vrie, vložíme knedle a varíme ich prikryté pokrievkou cca 20 minút. Počas varenia nesmieme dvíhať pokrievku!
* Tip: z tohto cesta môžeme vytvarovať aj guľky, ktoré môžeme naplniť rôznou plnkou - lekvár, orechy, marmeláda, nutella,... Poprípade môžeme pripraviť roládu - tú však nevaríme vo vode, ale paríme nad parou!!!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Diabambulka
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí vařený knedlík bez mléka a bez vajíčka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gekochter böhmischer Knödel ohne Milch und Ei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi főtt knédli tej és tojás nélkül.
KOMENTÁRE K RECEPTU