Domáca paštéta z kuracej pečene

Recept Domáca paštéta z kuracej pečene

Pridal: simonka, 10.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Mäso, Vnútornosti

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáca pochúťka. Podávame s čerstvým pečivom. Autor: Simonka

FOTKA OD VÁS

Pridal: simonka, 10.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Mäso, Vnútornosti

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 gkuracia pečeň
150 gmaslo
2 strúčikycesnak
1 kscibuľa
2 kstymian
štipkakorenie piatich vôní
1 lyžičkasoľ
štipkakorenie
2 lyžicesmotana
štipkačervená paprika
1 zväzokrozmarin

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuraciu pečeň očistíme. Na panvici zohrejeme maslo (50 g), pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, bylinky. Keď máme cibuľu hotovú, pridáme koreniny (okrem soli) a kuraciu pečeň. Spolu osmažíme.
  2. Kuraciu pečeň vložíme do mixéra a premixujeme na krémovú hmotu. Pridáme maslo (50 g), smotanu a osolíme. Spolu premiešame a prepasírujeme cez sitko, aby bola paštéta úplne hladká.
  3. V malom hrnci rozpustíme 50 g masla. Paštétu vložíme do menších formičiek a zalejeme ju rozpusteným maslom. Na vrch položíme kúsok rozmarínu a dáme do chladničky stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť