Domáca parená knedľa

Pridal: Marta Mlyn, 26.12.2020
Kategorie: Kysnuté, Knedlíky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Už si ani nepamätám, kedy som naposledy kupovala knedlík z obchodu. Vo väčšine si urobím cesto sama a v starom hrnci robím jeden knedlík za druhým. Zo začiatku to bola pre mňa veľká katastrofa, ani jeden knedlík mi nevyšiel, ale teraz to je úplne iné. Objavila som recept, podľa ktorého robím knedle už roky a vždy sa vydaria. Je pekne nadýchaný. Samozrejme najlepší je čerstvý, ale ak vám zostane, skúste si ho napríklad vysmažít vo vajíčku a pripraviť ho ako chlebíček vo vajíčku.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 26.12.2020
Kategorie: Kysnuté, Knedlíky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy
SUROVINY
800 gpolohrubá múka
200 ghrubá múka
1 ksdroždie
1 ksvajce
1 lyžicasoľ
4 lyžicakryštálový cukor
mlieko a trochu vody
- Z mlieka, droždia a lyžici cukru si urobím kvások.
- Múku preosejeme do misky, pridáme soľ, cukor, vajíčko, kvások a spracujeme cesto. Necháme vykysnúť.
- Keď je vykysnuté vyvaľkáme si 4 bochníčky. Z jedného hneď vyformujeme knedlík. Necháme podkysnúť asi 10 min. a dáme na paru. Paríme asi 15 min.
- Medzitým si vyvaľkáme druhú knedľu a necháme tiež podkysnúť. Hotový knedlík poprepichujeme špáradlom a potrieme olejom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí pařený knedlík.
KOMENTÁRE K RECEPTU