Domáca parená knedľa

Recept Domáca parená knedľa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už si ani nepamätám, kedy som naposledy kupovala knedlík z obchodu. Vo väčšine si urobím cesto sama a v starom hrnci robím jeden knedlík za druhým. Zo začiatku to bola pre mňa veľká katastrofa, ani jeden knedlík mi nevyšiel, ale teraz to je úplne iné. Objavila som recept, podľa ktorého robím knedle už roky a vždy sa vydaria. Je pekne nadýchaný. Samozrejme najlepší je čerstvý, ale ak vám zostane, skúste si ho napríklad vysmažít vo vajíčku a pripraviť ho ako chlebíček vo vajíčku.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

800 gpolohrubá múka
200 ghrubá múka
1 ksdroždie
1 ksvajce
1 lyžicasoľ
4 lyžicakryštálový cukor
mlieko a trochu vody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z mlieka, droždia a lyžici cukru si urobím kvások.
  2. Múku preosejeme do misky, pridáme soľ, cukor, vajíčko, kvások a spracujeme cesto. Necháme vykysnúť.
  3. Keď je vykysnuté vyvaľkáme si 4 bochníčky. Z jedného hneď vyformujeme knedlík. Necháme podkysnúť asi 10 min. a dáme na paru. Paríme asi 15 min.
  4. Medzitým si vyvaľkáme druhú knedľu a necháme tiež podkysnúť. Hotový knedlík poprepichujeme špáradlom a potrieme olejom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť