NajRecept.sk Prílohy Knedle Parená knedľa Domáca parená knedľa
Domáca parená knedľa
Recept Domáca parená knedľa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   26.12.2020

Domáca parená knedľa

Už si ani nepamätám, kedy som naposledy kupovala knedlík z obchodu. Vo väčšine si urobím cesto sama a v starom hrnci robím jeden knedlík za druhým. Zo začiatku to bola pre mňa veľká katastrofa, ani jeden knedlík mi nevyšiel, ale teraz to je úplne iné. Objavila som recept, podľa ktorého robím knedle už roky a vždy sa vydaria. Je pekne nadýchaný. Samozrejme najlepší je čerstvý, ale ak vám zostane, skúste si ho napríklad vysmažít vo vajíčku a pripraviť ho ako chlebíček vo vajíčku.

Suroviny
800 g
polohrubá múka
200 g
hrubá múka
1 ks
droždie
1 ks
vajce
1 lyžica
soľ
4 lyžica
kryštálový cukor
mlieko a trochu vody
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z mlieka, droždia a lyžici cukru si urobím kvások.
  2. Múku preosejeme do misky, pridáme soľ, cukor, vajíčko, kvások a spracujeme cesto. Necháme vykysnúť.
  3. Keď je vykysnuté vyvaľkáme si 4 bochníčky. Z jedného hneď vyformujeme knedlík. Necháme podkysnúť asi 10 min. a dáme na paru. Paríme asi 15 min.
  4. Medzitým si vyvaľkáme druhú knedľu a necháme tiež podkysnúť. Hotový knedlík poprepichujeme špáradlom a potrieme olejom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár