Domáca mäsová konzerva, ktorá vydrží celý rok

Recept Domáca mäsová konzerva, ktorá vydrží celý rok

Pridal: Triniti, 11.6.2021

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Zavaraniny, Tipy a triky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborná mäsová konzerva, ktorú si zamilujete. Tie z obchodu už dávno nie sú to, čo bývalo, tak prečo si nepripraviť takú dobrotu doma podľa starého tradičného receptu. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 11.6.2021

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Zavaraniny, Tipy a triky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

5,5 kgbravčové pliecko
podľa chuticesnak
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa chutirasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na kocky, poriadne osolíme a okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, rascu a dobre rukami premiešame. Necháme jeden deň odležať v chladničke.
  2. Na druhý deň si pripravíme poháre, ktoré poriadne umyjeme a osušíme.
  3. Každý pohár naplníme mäsom a uzavrieme. Ak chcete, môžete do každého pohára pridať aj po 100 ml poctivého mäsového vývaru, ale nie je to nutné.
  4. Uzavreté poháre uložíme do veľkého hrnca, nalejeme vodu tak, aby boli viečka pod vodou a sterilizujeme 3 hodiny na miernom plameni.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť