Domáca Marlenka so salkom

Recept Domáca Marlenka so salkom

Pridal: Petra H, 11.3.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jemné, tenké vrstvy medového cesta a sladká plnka. Táto kombinácia super chutí sa rozplynie na jazyku a poteší vaše chuťové poháriky. Dobrú chuť! Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

Pridal: Petra H, 11.3.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

600 ghladká múka
120 gmaslo
3 lyžicemed
250 gpráškový cukor
1 lyžicajedlá sóda
1 lyžicaocot
2 ksvajce

Plnka:

1 bal.Salko (kondenzované mlieko)
250 gmaslo
1 bal.vanilkový puding
500 mlmlieko
2 lyžicekryštálový cukor

Dekorácie:

nasekané vlašské orechy
mliečna čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ak ste kúpili obyčajné salko, dajte ho variť na 3 hodiny do vody a nechajte vychladnúť.
  2. Maslo vložíme do hrnca, pridáme med, práškový cukor a za stáleho miešania na miernom ohni necháme rozpustiť. Do pohára nalejeme ocot, pridáme jedlú sódu a miešaním ju rozpustíme. Keď sa sóda rozpustila, pridáme ju k rozpustenému maslu s medom a cukrom.
  3. Keď hmota získa zlatú farbu, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme.
  4. Postupne, za stáleho miešania pridávame múku a spracujeme husté cesto, ktoré rozdelíme na 6 častí. Každú časť rozvaľkáme na tenký plát a na obrátenom plechu na pečenie, kde sme položili papier na pečenie, upečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 5 minút. Hneď po upečení upravíme kraje do požadovaného tvaru.
  5. Do mlieka pridáme cukor a pudingový prášok. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý puding a karamelové salko a vyšľaháme hladký krém.
  6. Každý plát potrieme plnkou a poukladáme na seba. Vrch posypeme nasekanými orechmi a polejeme rozpustenou čokoládou. Odložíme do chladničky najlepšie na celú noc a môžeme podávať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť