Domáca marhuľová marmeláda

Recept Domáca marhuľová marmeláda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nie je nič lepšie, ako keď v zime otvoríme svoju komoru a zhliadneme tam svoju prácu. Takže, ak aj vy chcete, aby ste mali plnú komoru svojich dobrôt, tak šup do kuchyne. Džemy, čalamády, zavárané uhorky, ovocie, cibuľky, papriky, lečo, čerešne, marhule, slivky, lekvár, no možností je veľa :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

4 kgčerstvá zrelá marhuľa
1 kgcukor
1 bal.Gelfix Extra 3: 1

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Marhule umyjeme, očistíme od kôstky a nakrájame na menšie kúsky. Pokiaľ máte marhule veľmi zrelé, tak ich ani krájať nemusíte. Dáme ich do hrnca a privedieme k varu.
  2. Pripravíme si do hrnčekov 2 lyžice cukru zmiešané s Gelfix a za stáleho miešania pridáme k rozvareným marhuliam.
  3. Varíme asi 15 minút, stále miešame, odstavíme a plníme do pohárov. Poháre poriadne uzavrieme, otočíme hore dnom na 2 minútky a vrátime ich späť.
  4. Zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť na pracovnej doske v kuchyni.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť