Domáca marhuľová marmeláda

Pridal: rebeka, 25.9.2020
Kategorie: Marhuľová, Džemy a marmelády, Zavaraniny, Marhule, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nie je nič lepšie, ako keď v zime otvoríme svoju komoru a zhliadneme tam svoju prácu. Takže, ak aj vy chcete, aby ste mali plnú komoru svojich dobrôt, tak šup do kuchyne. Džemy, čalamády, zavárané uhorky, ovocie, cibuľky, papriky, lečo, čerešne, marhule, slivky, lekvár, no možností je veľa :) Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 25.9.2020
Kategorie: Marhuľová, Džemy a marmelády, Zavaraniny, Marhule, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
4 kgčerstvá zrelá marhuľa
1 kgcukor
1 bal.Gelfix Extra 3: 1
- Marhule umyjeme, očistíme od kôstky a nakrájame na menšie kúsky. Pokiaľ máte marhule veľmi zrelé, tak ich ani krájať nemusíte. Dáme ich do hrnca a privedieme k varu.
- Pripravíme si do hrnčekov 2 lyžice cukru zmiešané s Gelfix a za stáleho miešania pridáme k rozvareným marhuliam.
- Varíme asi 15 minút, stále miešame, odstavíme a plníme do pohárov. Poháre poriadne uzavrieme, otočíme hore dnom na 2 minútky a vrátime ich späť.
- Zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť na pracovnej doske v kuchyni.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí meruňková marmeláda.
KOMENTÁRE K RECEPTU