NajRecept.sk 15 minútovky Domáca majonéza
Domáca majonéza
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   22.4.2021

Domáca majonéza

A tu je jednoduchý návod na výrobu domácej majonézy, prípadne domácej tatárskej omáčky. Autor: Danka

15 min
Čas prípravy

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
220 ml
olej
1 ks
celé vajce
1 lyžica
plnotučná horčica
1 lyžička
kryštálový cukor
1 lyžička
ocot
1/2 lyžičky
soľ
štipka
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny dáme do vysokej úzkej nádoby (ideálne originál od ručného el. šľahača, je nutné, aby sa tam hlava šľahača v priemere vošla tzv. Len tak tak), ponoríme šľahač až na dno, zapneme na najvyššie otáčky a pomaličky vysúvame. Žiadne zbesilé šľahanie sem a tam.
  2. Naozaj hustá majonéza sa tvorí priamo pred očami a je hotová behom okamihu.
  3. Ak si z nej chceme urobiť domácu tatarku, jednoducho potom pridáme najemno nakrájané sterilizované uhorky a cibuľku, prípadne dochutíme podľa fantázie.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov