Domáca majonéza

Recept Domáca majonéza

Pridal: Danula Vašíčková, 22.4.2021

Kategorie: 15 minútovky, Omáčky, Tipy a triky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

A tu je jednoduchý návod na výrobu domácej majonézy, prípadne domácej tatárskej omáčky. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Danula Vašíčková, 22.4.2021

Kategorie: 15 minútovky, Omáčky, Tipy a triky

Čas prípravy:

SUROVINY

220 mlolej
1 kscelé vajce
1 lyžicaplnotučná horčica
1 lyžičkakryštálový cukor
1 lyžičkaocot
1/2 lyžičkysoľ
štipkamleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny dáme do vysokej úzkej nádoby (ideálne originál od ručného el. šľahača, je nutné, aby sa tam hlava šľahača v priemere vošla tzv. Len tak tak), ponoríme šľahač až na dno, zapneme na najvyššie otáčky a pomaličky vysúvame. Žiadne zbesilé šľahanie sem a tam.
  2. Naozaj hustá majonéza sa tvorí priamo pred očami a je hotová behom okamihu.
  3. Ak si z nej chceme urobiť domácu tatarku, jednoducho potom pridáme najemno nakrájané sterilizované uhorky a cibuľku, prípadne dochutíme podľa fantázie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť