Domáca lučina

Recept Domáca lučina

Pridal: rebeka, 18.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Syrová pomazánka, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca domáca lučina. Pripravíte ju z bieleho jogurtu, kyslej smotany a soli. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 18.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Syrová pomazánka, Chuťovky

Čas prípravy:

SUROVINY

500 gbiely jogurt
200 gkyslá smotana
1/2 lyžičkysoľ
plátno

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky tieto tri ingrediencie premiešame v miske.
    Do veľkostne vhodného sitka si dáme jemné plátno a obsah misky prelejeme do sitka, ktoré umiestnime do misky alebo kastrólika tak, aby sa spodok sitka nedotýkal dna.
  2. Priklopíme pokrievkou a necháme v chladničke minimálne 24 hod odkvapkávať.
  3. V miske zostane srvátka, ktorú môžeme napríklad vypiť, vraj je to zdravé alebo ju jednoducho vylejeme.
    No, a v sitku nám zostane krásna hruda belostného čerstvého syra.
  4. Ďalšie použitie je na vás: stačí dosoliť, pridať pažítku a namazať na chlieb s maslom alebo možno použiť ako základ na akúkoľvek nátierku: syrovú, rybaciu, bryndzovú, salámovú, vajíčkovú.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť