Domáca kuracia šunka s kapiou

Recept Domáca kuracia šunka s kapiou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte doma šunkovar a ešte ste ho nevyužili, určite to zmeňte. Jednoduchá a pritom tak chutná, hlavne domáca a bez zbytočných pridaných konzervačných látok. Samozrejme, pridal som aj rýchlosoľ, niekedy som robieval aj bez rýchlosoli, ale táto nám doma chutí viac. Hlavne viem, že obsahuje kuracie prsia, žiadne chrupavky, kosti a iné..... Autor: IvanK.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

3/4 kgkuracie prso
1/4 kgvykostené kuracie stehno bez kože
1 lyžicarýchlosoľ
1 lyžičkacukor
1 lyžicaželatína v prášku
1 dlvoda
1 ksčerstvá kapia

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pokiaľ ju raz vyskúšate, už si nikdy v obchode žiadnu inú šunku nekúpite.
  2. Kuracie mäso nakrájame na kocky a riadne rozklepeme paličkou na kašovitú mäsu.
  3. Pridáme polievkovú lyžicu rýchlosoli, kávovú lyžičku cukru, polievkovú lyžicu práškovej želatíny, deci vody a nadrobno nasekanú kápiu.
  4. Všetko riadne premiešame, naplníme do mikroténového sáčku, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzavrieme a uschováme deň-dva v chladničke.
  5. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 2 hodiny pri teplote 75-80° C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu).
  6. Po uvarení šunku aj so sáčkom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa "zrieť". Z 1 kg mäsa získame 800 g kvalitnej domáce šunky. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť