NajRecept.sk Mäso Udeniny Domáca kuracia šunka s kapiou
Domáca kuracia šunka s kapiou
Recept Domáca kuracia šunka s kapiou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
IvanK    ·   14.3.2021

Domáca kuracia šunka s kapiou

Ak máte doma šunkovar a ešte ste ho nevyužili, určite to zmeňte. Jednoduchá a pritom tak chutná, hlavne domáca a bez zbytočných pridaných konzervačných látok. Samozrejme, pridal som aj rýchlosoľ, niekedy som robieval aj bez rýchlosoli, ale táto nám doma chutí viac. Hlavne viem, že obsahuje kuracie prsia, žiadne chrupavky, kosti a iné..... Autor: IvanK.

Suroviny
3/4 kg
kuracie prso
1/4 kg
vykostené kuracie stehno bez kože
1 lyžica
rýchlosoľ
1 lyžička
cukor
1 lyžica
želatína v prášku
1 dl
voda
1 ks
čerstvá kapia
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pokiaľ ju raz vyskúšate, už si nikdy v obchode žiadnu inú šunku nekúpite.
  2. Kuracie mäso nakrájame na kocky a riadne rozklepeme paličkou na kašovitú mäsu.
  3. Pridáme polievkovú lyžicu rýchlosoli, kávovú lyžičku cukru, polievkovú lyžicu práškovej želatíny, deci vody a nadrobno nasekanú kápiu.
  4. Všetko riadne premiešame, naplníme do mikroténového sáčku, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzavrieme a uschováme deň-dva v chladničke.
  5. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 2 hodiny pri teplote 75-80° C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu).
  6. Po uvarení šunku aj so sáčkom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa "zrieť". Z 1 kg mäsa získame 800 g kvalitnej domáce šunky. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár