Domáca kuracia paštéta zapečená v rúre

Pridal: NajLucka, 18.10.2020
Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Domáca kuracia paštéta zapečená v rúre. Podávame s chrumkavým, čerstvým pečivom.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 18.10.2020
Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky
SUROVINY
Budeme potrebovať:
700 gkuracie prsia
100 gšunka
200 mlsmotana na šľahanie
2 ksbielok
1 ksčervená paprika
petržlen
soľ
cesnak
- Pripravíme si formu o veľkosti 20 x 10 cm. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a smotanu v druhej miske na šľahačku.
- Nakrájané kocky mäsa mixérom rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme nakrájanú papriku, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a cesnak (môžeme použiť rôzne korenie podľa chuti). Zľahka vmiešame vyšľahané bielky a šľahačku.
- Formu vymažeme tukom a naukladáme na dno a po okrajoch šunku. Na šunku navrstvíme kuraciu hmotu, potrieme troškou oleja a zakryjeme šunkou.
- Rúru predhrejeme na teplotu 170 stupňov a na mriežku umiestnime pekáč s vodou. Do tohto pekáča vložíme pripravenú formu s kuracou paštétou a dusíme cca 1 hodinu. Tesne pred koncom odstránime plech s vodou a ešte chvíľu necháme v rúre.
- Keď paštétu vyberieme z rúry, na vrch poukladáme balenia cukru alebo múky, aby sme celú formu zaťažili. Necháme takto úplne vychladnúť. Podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Zdroj: Citromhab
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí kuřecí paštika zapečená v troubě.
KOMENTÁRE K RECEPTU