NajRecept.sk Pomazánky Pašteky Domáca kuracia paštéta zapečená v rúre
Domáca kuracia paštéta zapečená v rúre
Recept Domáca kuracia paštéta zapečená v rúre
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   18.10.2020

Domáca kuracia paštéta zapečená v rúre

Domáca kuracia paštéta zapečená v rúre. Podávame s chrumkavým, čerstvým pečivom.

Suroviny

Budeme potrebovať:

700 g
kuracie prsia
100 g
šunka
200 ml
smotana na šľahanie
2 ks
bielok
1 ks
červená paprika
petržlen
soľ
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si formu o veľkosti 20 x 10 cm. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky.
  2. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a smotanu v druhej miske na šľahačku.
  3. Nakrájané kocky mäsa mixérom rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme nakrájanú papriku, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a cesnak (môžeme použiť rôzne korenie podľa chuti). Zľahka vmiešame vyšľahané bielky a šľahačku.
  4. Formu vymažeme tukom a naukladáme na dno a po okrajoch šunku. Na šunku navrstvíme kuraciu hmotu, potrieme troškou oleja a zakryjeme šunkou.
  5. Rúru predhrejeme na teplotu 170 stupňov a na mriežku umiestnime pekáč s vodou. Do tohto pekáča vložíme pripravenú formu s kuracou paštétou a dusíme cca 1 hodinu. Tesne pred koncom odstránime plech s vodou a ešte chvíľu necháme v rúre.
  6. Keď paštétu vyberieme z rúry, na vrch poukladáme balenia cukru alebo múky, aby sme celú formu zaťažili. Necháme takto úplne vychladnúť. Podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

Zdroj: Citromhab

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár