Domáca kuracia paštéta zapečená v rúre

Recept Domáca kuracia paštéta zapečená v rúre

Pridal: NajLucka, 18.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Domáca kuracia paštéta zapečená v rúre. Podávame s chrumkavým, čerstvým pečivom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 18.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Pašteky, Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

700 gkuracie prsia
100 gšunka
200 mlsmotana na šľahanie
2 ksbielok
1 ksčervená paprika
petržlen
soľ
cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si formu o veľkosti 20 x 10 cm. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky.
  2. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a smotanu v druhej miske na šľahačku.
  3. Nakrájané kocky mäsa mixérom rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme nakrájanú papriku, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a cesnak (môžeme použiť rôzne korenie podľa chuti). Zľahka vmiešame vyšľahané bielky a šľahačku.
  4. Formu vymažeme tukom a naukladáme na dno a po okrajoch šunku. Na šunku navrstvíme kuraciu hmotu, potrieme troškou oleja a zakryjeme šunkou.
  5. Rúru predhrejeme na teplotu 170 stupňov a na mriežku umiestnime pekáč s vodou. Do tohto pekáča vložíme pripravenú formu s kuracou paštétou a dusíme cca 1 hodinu. Tesne pred koncom odstránime plech s vodou a ešte chvíľu necháme v rúre.
  6. Keď paštétu vyberieme z rúry, na vrch poukladáme balenia cukru alebo múky, aby sme celú formu zaťažili. Necháme takto úplne vychladnúť. Podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť