Domáca jahodová marmeláda

Recept Domáca jahodová marmeláda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak aj tento rok to vyzeralo nejako takto. 12 plných pohárov chutnej jahodovej marmelády z jahôd z mojej záhrady. Milujem jahody, je to asi obľúbené ovocie celej sezóny. Ešte môžem čučoriedky, tie bohužiaľ tohto roku nebudú, posekal mi ich manžel, keď som mu nevytýčila priestor, kam kosačka nesmie. Budúci rok budú iné marmelády.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgjahoda
1 ksželírovací prostriedok
podľa chuticitrón

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jahody umyjeme a odstránime stopky.
  2. Potom jahody mierne roztlačíme, pridáme želírovací prostriedok a začneme variť za občasného miešania (podľa návodu).
  3. Keď varením získame jahodový pretlak, môžeme pridať kôru a šťavu z citróna - podľa toho, ako máme zrelé jahody.
  4. Horúcu marmeládu plníme do pohárov, uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

Zdroj: Varenie a pečenie s radosťou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť