Domáca exkluzívna čokoládová zmrzlina s čerešňovou omáčkou

Recept Domáca exkluzívna čokoládová zmrzlina s čerešňovou omáčkou

Pridal: NajLucka, 11.9.2020

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky, Podľa ovocia, Čerešne

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Počas horúcich letných dní je potrebné osviežiť svoje telo. Správnou voľbou je zmrzlina s nádychom čokolády a bez zbytočných chemických prísad. Fantázia.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 11.9.2020

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky, Podľa ovocia, Čerešne

Čas prípravy:

SUROVINY

Čokoládová hmota:

400 mlsmotana na šľahanie
100 mlmlieko
5 ksžĺtko
70 gcukor
100 gčokoláda
1 lyžičkavanilková esencia

Čerešňová hmota:

200 gčerešne
60 gškrob
50 mlvoda
1 lyžicapráškový cukor
1 lyžičkavanilka
4 lyžicecherry likér

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Smotanu zmiešame s mliekom a nalejeme ju do hrnca a ohrejeme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, vanilku a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Keď je čokoláda rozpustená, tenkým prúdom prilejeme žĺtkovú hmotu a za stáleho miešania spojíme - nevaríme!
  2. Krémový základ preložíme do vhodnej nádoby a odložíme na 6-8 hodín do chladničky. Po 6-8 hodinách krémový základ vyberieme a mixérom vyšľaháme na najvyšších otáčkach. Odložíme do mrazničky a zmrzlina je hotová.
  3. Čerešne dáme do hrnca, pridáme cukor a na miernom ohni varíme 8-10 minút. Pridáme vodu, v ktorej sme rozmiešali škrob a miešaním pripravíme hustú hmotu, ktorú odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme likér a vanilku a premiešame.
  4. Višňovú omáčku môžete preliať cez naservírovanú čokoládovú zmrzlinu alebo ňou môžete ešte pred zmrazením čokoládovej hmoty poliať vrch a jemne premiešať. Budete mať tak dvojitú zmrzlinu.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť