NajRecept.sk Podľa ovocia Čerešne Domáca exkluzívna čokoládová zmrzlina s čerešňovou omáčkou
Domáca exkluzívna čokoládová zmrzlina s čerešňovou omáčkou
Recept Domáca exkluzívna čokoládová zmrzlina s čerešňovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   11.9.2020

Domáca exkluzívna čokoládová zmrzlina s čerešňovou omáčkou

Počas horúcich letných dní je potrebné osviežiť svoje telo. Správnou voľbou je zmrzlina s nádychom čokolády a bez zbytočných chemických prísad. Fantázia.

100 min
Čas prípravy
Suroviny

Čokoládová hmota:

400 ml
smotana na šľahanie
100 ml
mlieko
5 ks
žĺtko
70 g
cukor
100 g
čokoláda
1 lyžička
vanilková esencia

Čerešňová hmota:

200 g
čerešne
60 g
škrob
50 ml
voda
1 lyžica
práškový cukor
1 lyžička
vanilka
4 lyžice
cherry likér
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Smotanu zmiešame s mliekom a nalejeme ju do hrnca a ohrejeme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, vanilku a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Keď je čokoláda rozpustená, tenkým prúdom prilejeme žĺtkovú hmotu a za stáleho miešania spojíme - nevaríme!
  2. Krémový základ preložíme do vhodnej nádoby a odložíme na 6-8 hodín do chladničky. Po 6-8 hodinách krémový základ vyberieme a mixérom vyšľaháme na najvyšších otáčkach. Odložíme do mrazničky a zmrzlina je hotová.
  3. Čerešne dáme do hrnca, pridáme cukor a na miernom ohni varíme 8-10 minút. Pridáme vodu, v ktorej sme rozmiešali škrob a miešaním pripravíme hustú hmotu, ktorú odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme likér a vanilku a premiešame.
  4. Višňovú omáčku môžete preliať cez naservírovanú čokoládovú zmrzlinu alebo ňou môžete ešte pred zmrazením čokoládovej hmoty poliať vrch a jemne premiešať. Budete mať tak dvojitú zmrzlinu.

Zdroj: Citromhab

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár