Domáca exkluzívna čokoládová zmrzlina s čerešňovou omáčkou

Pridal: NajLucka, 11.9.2020
Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky, Podľa ovocia, Čerešne
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Počas horúcich letných dní je potrebné osviežiť svoje telo. Správnou voľbou je zmrzlina s nádychom čokolády a bez zbytočných chemických prísad. Fantázia.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 11.9.2020
Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky, Podľa ovocia, Čerešne
Čas prípravy:
SUROVINY
Čokoládová hmota:
400 mlsmotana na šľahanie
100 mlmlieko
5 ksžĺtko
70 gcukor
100 gčokoláda
1 lyžičkavanilková esencia
Čerešňová hmota:
200 gčerešne
60 gškrob
50 mlvoda
1 lyžicapráškový cukor
1 lyžičkavanilka
4 lyžicecherry likér
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Smotanu zmiešame s mliekom a nalejeme ju do hrnca a ohrejeme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, vanilku a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Keď je čokoláda rozpustená, tenkým prúdom prilejeme žĺtkovú hmotu a za stáleho miešania spojíme - nevaríme!
- Krémový základ preložíme do vhodnej nádoby a odložíme na 6-8 hodín do chladničky. Po 6-8 hodinách krémový základ vyberieme a mixérom vyšľaháme na najvyšších otáčkach. Odložíme do mrazničky a zmrzlina je hotová.
- Čerešne dáme do hrnca, pridáme cukor a na miernom ohni varíme 8-10 minút. Pridáme vodu, v ktorej sme rozmiešali škrob a miešaním pripravíme hustú hmotu, ktorú odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme likér a vanilku a premiešame.
- Višňovú omáčku môžete preliať cez naservírovanú čokoládovú zmrzlinu alebo ňou môžete ešte pred zmrazením čokoládovej hmoty poliať vrch a jemne premiešať. Budete mať tak dvojitú zmrzlinu.
Zdroj: Citromhab
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí exkluzivní čokoládová zmrzlina s třešňovou omáčkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU