Domáca bravčovka (Rillettes de Connerré)

Pridal: dobrotydulinka, 16.10.2020
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nebojte sa vyskúšať aj takú dobrotu. Ja som sa najprv bála, ale po vyskúšaní som skonštatovala, že je to naozaj jednoduché a zvládnete to určite aj vy. Tak dobré, tak chutné, to z obchodu nebude :). Je pravdou, že najlepšie to je pripravovať z domácich surovín (niekedy sa zabíjalo u babičky a dedka a dostupnosť týchto surovín ako je surové sadlo a bravčové kosti či koža bola na výbornú), ale tak ja som to kupovala a výsledok stál aj tak určite za to. Autor: Dulinka
FOTKA OD VÁS
Pridal: dobrotydulinka, 16.10.2020
SUROVINY
2 kgbravčové mäso (rôzne druhy)
1,5 kgsurová masť
750 mlvoda
30 gsoľ
6 gčierne korenie
bravčové kosti
bravčová koža
- Masť a mäso nakrájame na väčšie kocky. Sadlo dáme do veľkého hrnca a zahrievame na miernom plameni, kým sa nám nezačnú tvoriť škvarky (kocky slaniny pustia tuk a začnú zlatnúť).
- Po jednej hodine znížime plameň (platničku =D) na minimum, zaklopíme pokrievkou a varíme 3 hodiny.
- O 3 hodiny neskôr pridáme soľ, kosti a kožu. Kosti a koža nie sú podmienkou, ale bravčovke dodajú ďalšiu skvelú chuť. Premiešame a necháme mierne prebublávať ďalšie 3 hodinky, ale už nedávame pokrievku.
- O ďalšie 3 hodiny neskôr z bravčovky vyberieme kosti a kožu. Mäsko sa síce rozpadá, ale môžeme mu trochu pomôcť vidličkou alebo pučidlom, aby sa potom lepšie mazalo na chleba. Pridáme korenie, premiešame a vypneme platničku.
- Bravčovku necháme odpočívať a umyjeme si nádoby, do ktorých ju budeme dávať. Dierovanou naberačkou naplníme pripravené nádoby a každú bravčovku zalejeme zvyšným tukom. Keď je bravčovka mierne vychladnutá, uzavrieme a necháme úplne vychladnúť. Bravčovku môžeme aj zamraziť, ale najskôr ju necháme vychladiť v chladničke.
Môj blog: Dobroty Dulinka
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí vepřovka (Rillettes de Connerré).
KOMENTÁRE K RECEPTU