Domáca bravčová konzerva s korením

Recept Domáca bravčová konzerva s korením

Pridal: rebeka, 5.4.2021

Kategorie: Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

To by som mohla jesť s chlebom veľa a často! Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 5.4.2021

Kategorie: Zavaraniny

SUROVINY

3 kgbôčik s kosťou a kožou
3 lyžičkydrvená rasca
2 lyžičkyčierne korenie
(na kilo mäsa netto 21 gramov)kuchynská soľ
(na pohár o ojom 0,7l 2 lyžice)voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bôčik vykostíme (kosti použije napr. na pečenie) a zbavíme ho kože, ktorú prekrojíme na väčšie kusy (5x5 cm)
  2. Mäso nakrájame na kocky 2x2 cm, dáme do misy, pridáme soľ alebo Pragandu, korenie a rascu. Riadne premiešame. Poháre vyparíme vodou, viečka vyvaríme. Do pohárov dáme vodu a naplníme ich mäsom. Hore dáme kože z bôčika. Okraje pohárov utrieme papierovou utierkou, zaviečkujeme a dáme do zaváracieho hrnca. Zalejeme vodou až nad okraj.
  3. Zavárajte pri 100st. dve hodiny. Necháme v hrnci do druhého dňa, kedy postup opakujeme s tým rozdielom, že dobu zavárania skrátime na hodinu. Necháme trochu vychladnúť, vyberieme z hrnca a máme hotovo.
  4. Ešte pre poriadok: Mala som 2kg bôčika netto. Na túto dávku som dala 42g soli. Gramov!

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť