Domáca Ajvar pomazánka

Recept Domáca Ajvar pomazánka

Pridal: NajLucka, 9.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Došla vám doma Ajvar nátierka a nechce sa Vám ísť do obchodu? Pripravte si domácu a o kúsok chutnejšiu než ju kúpite v obchode.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 9.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Chuťovky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

5 kgčervená paprika
2 kgbaklažán
2 kscesnak
800 mlolej
2 lyžicesoľ
2 lyžičkykorenie
3 lyžičkyhorčica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Baklažán si narežeme na tenké plátky a upečieme ho v rúre pri 220 stupňoch kým nezhnedne.
  2. Papriky zbavíme semienok a tiež dáme piecť do rúry na 220 stupňov cca 45 minút, kým sčernejú. (Pečieme ich zakryté fóliou na suchom pekáči). Upečené vyberieme a zbavíme čiernej kôrky.
  3. Papriku, baklažán a cesnak nakrájame na kúsky, dáme do misky a spolu dôkladne premiešame.
  4. V hrnci si rozohrejeme olej (0,5 l) a pridáme nakrájanú zmes. Pridáme soľ, korenie a horčicu. Osmažíme a necháme variť presne jednu hodinu. Varíme v kvalitnom hrnci, aby sa nám zmes nepripálila. Po prvých 15 minútach pridáme 100 ml oleja, po 30 minútach ďalšie deci oleja, kým neminieme celý pripravený olej (800 ml - po každých 15 minútach prilejeme deci oleja). Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  5. Naplníme do pohárov, zatvoríme ich, vložíme do pekáča a dáme ich piecť na 100 stupňov do rúry. Pečieme do tej doby, kým nebudú mať kôrku na povrchu. (Pre správnosť = olej by mal vyjsť na povrch.) Poznámka: Ak chcete Ajvar hneď spotrebovať, zapekať ho nemusíte. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť