NajRecept.sk Pomazánky Domáca Ajvar pomazánka
Domáca Ajvar pomazánka
Recept Domáca Ajvar pomazánka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka    ·   9.10.2020

Domáca Ajvar pomazánka

Došla vám doma Ajvar nátierka a nechce sa Vám ísť do obchodu? Pripravte si domácu a o kúsok chutnejšiu než ju kúpite v obchode.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Budeme potrebovať:

5 kg
červená paprika
2 kg
baklažán
2 ks
cesnak
800 ml
olej
2 lyžice
soľ
2 lyžičky
korenie
3 lyžičky
horčica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Baklažán si narežeme na tenké plátky a upečieme ho v rúre pri 220 stupňoch kým nezhnedne.
  2. Papriky zbavíme semienok a tiež dáme piecť do rúry na 220 stupňov cca 45 minút, kým sčernejú. (Pečieme ich zakryté fóliou na suchom pekáči). Upečené vyberieme a zbavíme čiernej kôrky.
  3. Papriku, baklažán a cesnak nakrájame na kúsky, dáme do misky a spolu dôkladne premiešame.
  4. V hrnci si rozohrejeme olej (0,5 l) a pridáme nakrájanú zmes. Pridáme soľ, korenie a horčicu. Osmažíme a necháme variť presne jednu hodinu. Varíme v kvalitnom hrnci, aby sa nám zmes nepripálila. Po prvých 15 minútach pridáme 100 ml oleja, po 30 minútach ďalšie deci oleja, kým neminieme celý pripravený olej (800 ml - po každých 15 minútach prilejeme deci oleja). Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  5. Naplníme do pohárov, zatvoríme ich, vložíme do pekáča a dáme ich piecť na 100 stupňov do rúry. Pečieme do tej doby, kým nebudú mať kôrku na povrchu. (Pre správnosť = olej by mal vyjsť na povrch.) Poznámka: Ak chcete Ajvar hneď spotrebovať, zapekať ho nemusíte. Dobrú chuť!

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov