Dokonalý makový závin bez minúty kysnutia

Recept Dokonalý makový závin bez minúty kysnutia

Pridal: Jaja79, 18.3.2021

Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

S cestom sa pracuje luxusne. Mala som trochu málo maku, nabudúce pridám o trochu viac. Robila som aj orechové a kakaové. Zjedli sa za jedno popoludnie. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 18.3.2021

Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kgpolohrubá múka
4 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkasoľ
1 bal.prášok do pečiva
2 ksvajce
300 mlolej
500 mlmlieko
1 kockadroždie
1/2 lyžičkypráškový cukor
100 mlteplé mlieko
na plneniemak
na plnenieorechy
na plneniekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 100 ml teplého mlieka zmiešame s polovicou lyžičky práškového cukru, pridáme kocku droždia a necháme vzísť kvások.
  2. V druhej miske zmiešame všetky ostatné suroviny, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Môžeme hneď pracovať.
  3. Cesto rozvaľkáme na tenší plát, ktorý potrieme makovou plnkou (ja mak zalejte horúcim mliekom - vznikne hustá masa). Zrolujeme a spoj uzavrieme.
  4. Preložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  5. Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút - sledujeme. Zostávajúce dve cestá som naplnila orieškami a kakaom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
31.3.2020, demonak odpovedať00

Dnes jsem recept zkoušel.Neoslovilo to ani mne a ani rodinu.S těstem se špatně pracuje,lepí se a musím hodně improvizovat,abych ho dostal do zpracovatelné podoby.Navíc recept neuvádí zda-li je nutné ho při zabalení potírat.Pokud není potřeba,praskne při pečení.Za mě,to již zkoušet nebudu.Je více osvědčených receptů,které jsou vyzkoušené.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť