Dokonalé šľahačkové cesto na najlepšiu domácu štrúdľu. Úžasne jemné, lahodné a dobre sa s ním pracuje.

Recept Dokonalé šľahačkové cesto na najlepšiu domácu štrúdľu. Úžasne jemné, lahodné a dobre sa s ním pracuje.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cesto zo šľahačky je úžasne jemné a krehké. Najskôr som myslela, že pripravím štrúdľu z klasického lístkového cesta, ale som rada, že som sa odhodlala do prípravy tohto šľahačkového.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 ghladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
200 gsmotana na šľahanie
2 ksvajce
2 PLocot
štipkasoľ
na naplneniejablká
na posypanieškorica
na osladeniecukor
strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto spojíme v miske a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odležať aspoň 30 minút.
  2. Potom cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, ktoré rozvaľkáme na tenší plát.
  3. Do stredu, kde budeme vrstviť jablká nasypeme trochu strúhanky. Na strúhanku navrstvíme nastrúhané jablká, posypeme ich cukrom a škoricou podľa chuti.
  4. Kraje nakrájame na prúžky a striedavo ich prekladáme, aby sa vytvorila krásna štrúdľa. Opatrne preložíme na plech s papierom na pečenie a upečieme.
  5. Pečieme pri teplote 200 st. asi pol hodinu. Vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
29.3.2020, Dupro odpovedať00

Recept hrůza. Těsto bylo tvrdé, nechutné. Škoda ingrediencí, času a energie. Absolutně nedoporučuji.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť