NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Dokonalé cesto na roládu bez praskania a lámania, hotové za 15 minút.
Dokonalé cesto na roládu bez praskania a lámania, hotové za 15 minút.
Recept Dokonalé cesto na roládu bez praskania a lámania, hotové za 15 minút.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   28.10.2020

Dokonalé cesto na roládu bez praskania a lámania, hotové za 15 minút.

Už som vyskúšala veľa receptov na rolády a stále sa mi pri stáčaní cesto prelomilo alebo vrch popraskal. Roláda síce chutila skvele, ale na pohľad to bolo nič moc. Originálny recept som trošku upravila a vznikol z toho recept na jemné a vláčne cesto, ktoré sa stáča jedna radosť :) Odporúčam vyskúšať. Autor: Triniti

15 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
6 ks
vajce
120 g
kryštálový cukor
90 g
hladká múka
na plnenie
tvarohový krém
na plnenie
ovocie - mandarínky
na vrch
práškový cukor
na vrch
čokoláda alebo marmeláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Nakoniec, už len ručne, metličkou zamiešame múku.
  2. Cesto rozotrieme na papierom vyložený plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov asi 7-10 minút.
  3. Po upečení cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí stiahneme papier, naplníme krémom a ovocím a zrolujeme.
  4. Vrch posypeme cukrom a polejeme polevou cik-cak.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár