Dokonalá šľahačková štrúdľa (tvarohová a jablková)

Recept Dokonalá šľahačková štrúdľa (tvarohová a jablková)
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce cesto, ktoré som hneď po prečítaní surovín musela vyskúšať. Je naozaj veľmi jemné a pracuje sa s ním skvele. Určite nabudúce urobím aj makovú plnku s višňami, tentoraz som robila iba jablkovú s hrozienkami a škoricou a tvarohovú s hrozienkami.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
200 mlsmotana na šľahanie
2 ksvajce
2 lyžiceocot
štipkasoľ

Náplň:

tvarohová s hrozienkami
jablková s hrozienkami a škoricou

Na potretie:

maslo a trochu rumu

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme plnky. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme cukor podľa chuti, škoricový cukor, hrsť hrozienok a premiešame. Odložíme bokom. V druhej miske vymiešame tvaroh s cukrom a trochu tiež pridáme hrsť hrozienok.
  2. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú rozdelíme na tri časti.
  3. Každú časť rozvaľkáme na plát. Do stredu navrstvíme plnku a kraje nakrájame na prúžky. Tie striedavo prekladáme do stredu, aby sme vytvorili krásny závin.
  4. Závin opatrne prenesieme na plech, vrch potrieme maslom, do ktorého sme pridali trochu rumu a dáme piecť.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista. Čas sledujeme, každá rúra pečie inak. Ešte aj po upečení vrch potrieme maslom s rumom.
  6. Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť