Dezert s chuťou Vianoc

Recept Dezert s chuťou Vianoc
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tie najlepšie suroviny na sladké dezerty - mascarpone, smotana na šľahanie, karamelové sušienky a, samozrejme, nesmie chýbať ani čokoláda. Určite neprehliadnite tento recept na vynikajúce nepečené poháre, ktoré mne pripomínajú čas Vianoc. Karamelové sušienky u nás doma nesmú chýbať ani počas celého roka, ale pokojne môžete použiť aj iné - maslové, kakaové, bez lepku alebo dokonca aj obyčajné piškóty. Autor: Lucka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

1 bal.Mascarpone
120 mlsmotana na šľahanie
lyžicerum
podľa chutiArrabica káva
lyžicepráškový cukor
260 gkaramelové sušienky
40 ghorká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky si pomelieme. Do hrnčeka si dáme tri lyžičky kávy a zalejeme 100ml vody. V mise si vyšľaháme smotanu s cukrom (podľa seba môžeme zvoliť množstvo cukru, aké chceme) a pridáme mascarpone. Ochutíme lyžicou rumu.
  2. Do pohárov dáme vrstvu keksov, lyžičkou pokvapkáme kávou, necháme nasiaknuť do sušienok. Pokvapkáme takým množstvom, aby boli sušienky vlhké.
  3. Potom dáme lyžicou mascarpone, pokvapkáme čokoládou, ktorú si roztopíme v hrnčeku v mikrovlnke, opäť dáme vrstvu keksov a hore urobíme cukrárskou špičkou vrstvu mascarpone.
  4. Ozdobíme roztopenou čokoládou a posypeme zľahka sušienkami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť