Dezert s chuťou Vianoc

Pridal: luckazubata, 12.10.2020
Kategorie: Pudingy, Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky, Nepečené dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tie najlepšie suroviny na sladké dezerty - mascarpone, smotana na šľahanie, karamelové sušienky a, samozrejme, nesmie chýbať ani čokoláda. Určite neprehliadnite tento recept na vynikajúce nepečené poháre, ktoré mne pripomínajú čas Vianoc. Karamelové sušienky u nás doma nesmú chýbať ani počas celého roka, ale pokojne môžete použiť aj iné - maslové, kakaové, bez lepku alebo dokonca aj obyčajné piškóty. Autor: Lucka
FOTKA OD VÁS
Pridal: luckazubata, 12.10.2020
Kategorie: Pudingy, Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky, Nepečené dezerty
Čas prípravy:
SUROVINY
1 bal.Mascarpone
120 mlsmotana na šľahanie
lyžicerum
podľa chutiArrabica káva
lyžicepráškový cukor
260 gkaramelové sušienky
40 ghorká čokoláda
- Sušienky si pomelieme. Do hrnčeka si dáme tri lyžičky kávy a zalejeme 100ml vody. V mise si vyšľaháme smotanu s cukrom (podľa seba môžeme zvoliť množstvo cukru, aké chceme) a pridáme mascarpone. Ochutíme lyžicou rumu.
- Do pohárov dáme vrstvu keksov, lyžičkou pokvapkáme kávou, necháme nasiaknuť do sušienok. Pokvapkáme takým množstvom, aby boli sušienky vlhké.
- Potom dáme lyžicou mascarpone, pokvapkáme čokoládou, ktorú si roztopíme v hrnčeku v mikrovlnke, opäť dáme vrstvu keksov a hore urobíme cukrárskou špičkou vrstvu mascarpone.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Dezert s chutí Vánoc.
KOMENTÁRE K RECEPTU