NajRecept.sk Dezerty Pudingy Dezert s chuťou Vianoc
Dezert s chuťou Vianoc
Recept Dezert s chuťou Vianoc
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
luckazubata luckazubata    ·   12.10.2020

Dezert s chuťou Vianoc

Tie najlepšie suroviny na sladké dezerty - mascarpone, smotana na šľahanie, karamelové sušienky a, samozrejme, nesmie chýbať ani čokoláda. Určite neprehliadnite tento recept na vynikajúce nepečené poháre, ktoré mne pripomínajú čas Vianoc. Karamelové sušienky u nás doma nesmú chýbať ani počas celého roka, ale pokojne môžete použiť aj iné - maslové, kakaové, bez lepku alebo dokonca aj obyčajné piškóty. Autor: Lucka

30 min
Čas prípravy
Suroviny
1 bal.
Mascarpone
120 ml
smotana na šľahanie
lyžice
rum
podľa chuti
Arrabica káva
lyžice
práškový cukor
260 g
karamelové sušienky
40 g
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky si pomelieme. Do hrnčeka si dáme tri lyžičky kávy a zalejeme 100ml vody. V mise si vyšľaháme smotanu s cukrom (podľa seba môžeme zvoliť množstvo cukru, aké chceme) a pridáme mascarpone. Ochutíme lyžicou rumu.
  2. Do pohárov dáme vrstvu keksov, lyžičkou pokvapkáme kávou, necháme nasiaknuť do sušienok. Pokvapkáme takým množstvom, aby boli sušienky vlhké.
  3. Potom dáme lyžicou mascarpone, pokvapkáme čokoládou, ktorú si roztopíme v hrnčeku v mikrovlnke, opäť dáme vrstvu keksov a hore urobíme cukrárskou špičkou vrstvu mascarpone.
  4. Ozdobíme roztopenou čokoládou a posypeme zľahka sušienkami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár